Řetězová sada
- KaBl58
- Kraj: Plzeňský
- Obec: Česká Kubice
- Motorka: XJ600 S Diversion
- Rok výroby: 1997
Re: Řetězová sada
Zdravím. Narazil jsem na údajné bezúdržbový řetěz ( psal Jarda Šíma ). Nemáte ho už někdo odzkoušený ?
-
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Boskovice
- Motorka: XJR1200
Otázka je, kolik mu zaplatili. něco jsem k tomu našel, https://www.motorbikemag.es/equipamient ... endurance/
akorát španělsky, ale firefox nebo google to jakž takž přeložil.
Můj názor je takovej: trochu inovace na těsnění, modifikovanej Xkroužek, a k tomu "kosmický" povlaky na válečcích, kterejm neuvěřím, dokud mě o tom někdo nepřesvědčí. Na jaře budu měnit řetězovku na malé motorce, a dám tam xkroužek, i když vzhledem k použití v blátě a prachu je to skoro zbytečný.
A myslím si, že by tam nevydržel ani tenhle zázrak víc než 10kkm... zubám na řetězovým kolečku už teď chybí kus, a to má najetý cca3kkm, ona ta brusná pasta co vznikne z bláta, maziva a písku je poměrně účinná... DID x kroužek bude tak o litr levnější, je to tak?
akorát španělsky, ale firefox nebo google to jakž takž přeložil.
Můj názor je takovej: trochu inovace na těsnění, modifikovanej Xkroužek, a k tomu "kosmický" povlaky na válečcích, kterejm neuvěřím, dokud mě o tom někdo nepřesvědčí. Na jaře budu měnit řetězovku na malé motorce, a dám tam xkroužek, i když vzhledem k použití v blátě a prachu je to skoro zbytečný.
A myslím si, že by tam nevydržel ani tenhle zázrak víc než 10kkm... zubám na řetězovým kolečku už teď chybí kus, a to má najetý cca3kkm, ona ta brusná pasta co vznikne z bláta, maziva a písku je poměrně účinná... DID x kroužek bude tak o litr levnější, je to tak?
- kozoroh1
- Kraj: Královehradecký
- Obec: Dvůr Králové nad Labem
- Motorka: XJ 650 T
- Rok výroby: 1982
V podání Šímy je každý bezúdržbový. On těch "25"tis najezdí za "10" dnů
. A pak dá další.
Já teď koupil od RK XW-ring dle výrobce určený pro drsný provoz s kalenou rozetou. Pro Stromka. Na motořetězech píšou, že lidi všeobecně moc řetězy čistí a mažou, čímž paradoxně snižují jejich životnost. Čistit by se měl až hrubě znečištěný řetěz.
Což, de facto dokazuje tuším mexican. Nemaže a řetěz mu vydrží jako nám všem, né li déle.

Já teď koupil od RK XW-ring dle výrobce určený pro drsný provoz s kalenou rozetou. Pro Stromka. Na motořetězech píšou, že lidi všeobecně moc řetězy čistí a mažou, čímž paradoxně snižují jejich životnost. Čistit by se měl až hrubě znečištěný řetěz.
Což, de facto dokazuje tuším mexican. Nemaže a řetěz mu vydrží jako nám všem, né li déle.

Jednou stopou, ale nesmí být vidět za mnou. To je lepší sedět na rybách, neboť čas strávený na rybách se do života nepočítá.
-
- Obec: Boskovice
- Motorka: XJR1200
Já mám trochu svéráznou metodu čištění řetězu, ale myslím si, že mu nijak extrémně neuškodí. Když jednou za rok umývám motorku, tak řetěz a motor nastříkám průmyslovým odmašťovačem a pak to všechno umyju wapkou, někdy dokonce teplou vodou (mám na jdené baterii redukci na zahradní hadici a můžu pustit teplou). Až to uschne, tak nějaký "suchý mazivo" a hotovo. Spíš mě tuším předloni překvapilo, jak náhlej může být konec životnosti řetězu, během cca 200km zmizelo několik válečků a řetěz začal přeskakovat už při mírným přidání plynu. ostatně první přeskočení asi bylo s prvním válečkem pryč... Přitom tomu nic nenasvědčovalo, nebyl nějak extra vytahanej ani nevydával pazvuky, řetězový kolečko mělo i nějaký zuby, už jsem demontoval i horší a tohle se nedělo.
- KaBl58
- Kraj: Plzeňský
- Obec: Česká Kubice
- Motorka: XJ600 S Diversion
No mě spíš zajímalo, jestli ho už někdo z nás měl na motorce a jeho názor. Takže neměl. Praktická zkušenost není. Názory neřeším, ty mám taky.
Díky.
Díky.
- OTIS
- Obec: Brno
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 2001
Dnes sem se rozloučil s řetězem ČZ 520 SDZZ Gold. Bohužel velké zklamání, kvalita mizerná... Podobně jako u ČZ 520 ORH, který sem měl v roce 2008. Takže řetěz ČZ už nechcu
Teď vyzkouším řetěz od JT...

Teď vyzkouším řetěz od JT...