Řetězová sada

Odpovědět
KaBl58
Kraj: Plzeňský
Obec: Česká Kubice
Motorka: XJ600 S Diversion
Rok výroby: 1997

Re: Řetězová sada

Příspěvek od KaBl58 »

Zdravím. Narazil jsem na údajné bezúdržbový řetěz ( psal Jarda Šíma ). Nemáte ho už někdo odzkoušený ?
Přílohy
Screenshot_20241124-132542.png
Kodl
Kraj: Jihomoravský
Obec: Boskovice
Motorka: XJR1200

Příspěvek od Kodl »

Otázka je, kolik mu zaplatili. něco jsem k tomu našel, https://www.motorbikemag.es/equipamient ... endurance/
akorát španělsky, ale firefox nebo google to jakž takž přeložil.
Můj názor je takovej: trochu inovace na těsnění, modifikovanej Xkroužek, a k tomu "kosmický" povlaky na válečcích, kterejm neuvěřím, dokud mě o tom někdo nepřesvědčí. Na jaře budu měnit řetězovku na malé motorce, a dám tam xkroužek, i když vzhledem k použití v blátě a prachu je to skoro zbytečný.
A myslím si, že by tam nevydržel ani tenhle zázrak víc než 10kkm... zubám na řetězovým kolečku už teď chybí kus, a to má najetý cca3kkm, ona ta brusná pasta co vznikne z bláta, maziva a písku je poměrně účinná... DID x kroužek bude tak o litr levnější, je to tak?
kozoroh1
Kraj: Královehradecký
Obec: Dvůr Králové nad Labem
Motorka: XJ 650 T
Rok výroby: 1982

Příspěvek od kozoroh1 »

V podání Šímy je každý bezúdržbový. On těch "25"tis najezdí za "10" dnů ;) . A pak dá další.

Já teď koupil od RK XW-ring dle výrobce určený pro drsný provoz s kalenou rozetou. Pro Stromka. Na motořetězech píšou, že lidi všeobecně moc řetězy čistí a mažou, čímž paradoxně snižují jejich životnost. Čistit by se měl až hrubě znečištěný řetěz.

Což, de facto dokazuje tuším mexican. Nemaže a řetěz mu vydrží jako nám všem, né li déle. :?:
Jednou stopou, ale nesmí být vidět za mnou. To je lepší sedět na rybách, neboť čas strávený na rybách se do života nepočítá.
Kodl
Obec: Boskovice
Motorka: XJR1200

Příspěvek od Kodl »

Já mám trochu svéráznou metodu čištění řetězu, ale myslím si, že mu nijak extrémně neuškodí. Když jednou za rok umývám motorku, tak řetěz a motor nastříkám průmyslovým odmašťovačem a pak to všechno umyju wapkou, někdy dokonce teplou vodou (mám na jdené baterii redukci na zahradní hadici a můžu pustit teplou). Až to uschne, tak nějaký "suchý mazivo" a hotovo. Spíš mě tuším předloni překvapilo, jak náhlej může být konec životnosti řetězu, během cca 200km zmizelo několik válečků a řetěz začal přeskakovat už při mírným přidání plynu. ostatně první přeskočení asi bylo s prvním válečkem pryč... Přitom tomu nic nenasvědčovalo, nebyl nějak extra vytahanej ani nevydával pazvuky, řetězový kolečko mělo i nějaký zuby, už jsem demontoval i horší a tohle se nedělo.
KaBl58
Kraj: Plzeňský
Obec: Česká Kubice
Motorka: XJ600 S Diversion

Příspěvek od KaBl58 »

No mě spíš zajímalo, jestli ho už někdo z nás měl na motorce a jeho názor. Takže neměl. Praktická zkušenost není. Názory neřeším, ty mám taky.
Díky.
OTIS
Obec: Brno
Motorka: XJ 600N
Rok výroby: 2001

Příspěvek od OTIS »

Dnes sem se rozloučil s řetězem ČZ 520 SDZZ Gold. Bohužel velké zklamání, kvalita mizerná... Podobně jako u ČZ 520 ORH, který sem měl v roce 2008. Takže řetěz ČZ už nechcu :evil:

Teď vyzkouším řetěz od JT...

JT1.jpeg
Odpovědět