Prasklá kyvka
-
- Kraj: Středočeský
- Obec: Hřebeč
- Motorka: XJ 600
- Rok výroby: 1993
Prasklá kyvka
Ahoj,
Tak pro letošek jsem asi dojezdil... než to dám dohromady.
Praskla mi totiž kyvná vidlice, v místě co je centrální tlumič, poznal jsem to až doma když jsem si vyndaval věci.
Takže když už jí budu měnit spolu s podsedlovým plastem který probrousilo zadní kolo.
Chci nechat udělat repas zadního tlumiče.
Napadá vás co ještě by jsem měl udělat když už to budu mít rozhozené?
Tak pro letošek jsem asi dojezdil... než to dám dohromady.
Praskla mi totiž kyvná vidlice, v místě co je centrální tlumič, poznal jsem to až doma když jsem si vyndaval věci.
Takže když už jí budu měnit spolu s podsedlovým plastem který probrousilo zadní kolo.
Chci nechat udělat repas zadního tlumiče.
Napadá vás co ještě by jsem měl udělat když už to budu mít rozhozené?
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: Prasklá kyvka
Já to tehdy chytil ještě na začátku. Ty to máš úplně rozšklebený, když ti kolo dřelo o plast? Toho sis nevšiml za jízdy? Ta prdel musela strašně sedět ne?
Pak se poděl o postřehy z repase tlumiče. Co ti dali za pružinu, kde si to nechal dělal, kolik to stálo, jak to funguje zrepasovaný a tak
A na co kouknout?
Např. vyměnit gumičky brzdovýho třmenu a celé ho pořádně vyčistit, kouknout na ložiska v kole a v rozetě, vyměnit gufera v kole a v rozetě, řetězovku máš dobrou?
Pak se poděl o postřehy z repase tlumiče. Co ti dali za pružinu, kde si to nechal dělal, kolik to stálo, jak to funguje zrepasovaný a tak
A na co kouknout?
Např. vyměnit gumičky brzdovýho třmenu a celé ho pořádně vyčistit, kouknout na ložiska v kole a v rozetě, vyměnit gufera v kole a v rozetě, řetězovku máš dobrou?
- Koudy01
A když budeš kupovat novou kyvku, kup ten novější typ, co nepraská.
Stará:
Nová:
Stará:
Nová:
-
Poznal jsem to až když jsem dojel, více či méně když jsem tankoval tak to ještě nebylo motorka byla v pohodě, celé to odešlo během 100 km cesty domů kdy posledních 20 km to začalo drhnout dost. Je to kompletně rozšklebené, až to vyndám a rozeberu tak sem hodím fotky.
Doufám že se mi podaří sehnat tu vyztuženou, pro klid duše.
Repas budu nechávat dělat tady: http://www.moto-beran.cz/
Pak napíšu hodnocení
Zadní brzdu budu dělat celou už na to mám všechny věci, chtěl jsem to dělat přes zimu tak to bude trošku dřív
Ložiska a gufera jsou v zadním kole nový dělal jsem je s spolu s řetězovkou a ta má nalétáno 15k.
Ale klidně je vyměním znova není to raketa.
Díky za Tipy
Doufám že se mi podaří sehnat tu vyztuženou, pro klid duše.
Pak napíšu hodnocení
Zadní brzdu budu dělat celou už na to mám všechny věci, chtěl jsem to dělat přes zimu tak to bude trošku dřív
Ložiska a gufera jsou v zadním kole nový dělal jsem je s spolu s řetězovkou a ta má nalétáno 15k.
Ale klidně je vyměním znova není to raketa.
Díky za Tipy
-
- Kraj: Trenčiansky
- Obec: Nová Dubnica
- Motorka: XJ600S S.T.
- Rok výroby: 1995
Bude to asi ako u všetkého. Prvé stroje majú vždy problémy, po malom facelifte už to je vychytané. Asi od 1994 sa menila? Iste malá iné lešenie na polokapotu pri Sku, inač uchytené predné smerovky a aj kyvka bola potom iná.
-
- Kraj: Praha
- Obec: Kunratice
- Motorka: ZRX1200S
- Rok výroby: 2002
TVL hlavně, že jsi dojel celej tak pak dej fotky
- mirra99
- Obec: Břeclav
- Motorka: Xj900
- Rok výroby: 1995
U berana jsem repasoval tlumič dvě sezony zpátky a max spokojenost, akorát ta čekačka...Mazlik píše: ↑ned 01. zář 2019 16:48:16
Pak napíšu hodnocení
-
No jsem šťastny jako blecha, hlavně když jsem viděl ty škody.... a to jsem letěl v některých místech hezky přes 100km...
To mirra99: Čekačky se bojím, proto si myslím že letos už nevyjedu, ale jsem domluvený s kamarádem a asi mi půjčí motorku na sraz
Pokud se mi podaří sehnat nějaký náhradní zadní tlumič tak to pojedu i na své XJ zatím co se jeden bude repasovat
To mirra99: Čekačky se bojím, proto si myslím že letos už nevyjedu, ale jsem domluvený s kamarádem a asi mi půjčí motorku na sraz
Pokud se mi podaří sehnat nějaký náhradní zadní tlumič tak to pojedu i na své XJ zatím co se jeden bude repasovat
- Koudy01
Mazlik> Mám jeden KO tlumič. Sraz bys na něm asi odjel, kdyby si to bral jako výzvu a nechtěl moc závodit. Ale je to houpačka (pružina pruží, ale tlumič moc netlumí).
- OTIS
- Obec: Brno
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 2001
Možu ti půjčit můj. A jestli náhodou jezdíš do centra Prahy, tak zítra tam može být