Synchronizace karburátorů, seřízení volnoběžné směsi
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: Synchronizace karburátorů, seřízení volnoběžné směsi
Protože se to tak nedělá. Je to lajdácký.
Někam silikon patří. Třeba do půlměsíčků těsnění ventilovýho víka. Pod víko spojky ale nepatří.
A taky bys měl se silikonem jen jeden pokus na to, jak tam nakroutit spojkovou páčku. A někdy to člověk netrefí na poprvé. Ale to poznáš, až to budeš skládat.
Někam silikon patří. Třeba do půlměsíčků těsnění ventilovýho víka. Pod víko spojky ale nepatří.
A taky bys měl se silikonem jen jeden pokus na to, jak tam nakroutit spojkovou páčku. A někdy to člověk netrefí na poprvé. Ale to poznáš, až to budeš skládat.
-
- Kraj: Liberecký
- Obec: Děčín
- Motorka: Yamaha xj 600
- Rok výroby: 1992
Aha, dobře to vědět, koupím to raději.
-
- Kraj: Prešovský
- Obec: Poprad
- Motorka: Yamaha XJ900S GT
- Rok výroby: 1998
Budiky som kupival na WISH za nejakych 40Evri aj s dopravou a hadickami prosto ten komplet s farebnymi velkymi budikami. Jedine cop este nemam a Koudakovi slepo zavidim je AFR sonda (ja znam... zavidiet sa nema).
Baculka mi rada papala olej hlavne dialnice a horucavy... presiel som na 15W50 a stale... a tento rok som pridal pri synchronicacii 1/4 otacky na bohatost a za celu sezonu som este nevidel svietit olej... vyzera ze som ho palil na valcoch vysokou teplotou.
Ale raz bude aj sonda... Koudaku... uvidis.
DuroM
Baculka mi rada papala olej hlavne dialnice a horucavy... presiel som na 15W50 a stale... a tento rok som pridal pri synchronicacii 1/4 otacky na bohatost a za celu sezonu som este nevidel svietit olej... vyzera ze som ho palil na valcoch vysokou teplotou.
Ale raz bude aj sonda... Koudaku... uvidis.
DuroM
Aj ked ideme len styria, aj tak sa viem ztratit...(prosto individualista), nastastie vecer sa zasa najdem. "HEJ, ZVODY... nelestim aj tak ma zasa zleje moj mrak po Fantozzim
-
Nelepil by som tie membrany... na ALLEGRE by som radsej kupil druhe.
DuroM
DuroM
Aj ked ideme len styria, aj tak sa viem ztratit...(prosto individualista), nastastie vecer sa zasa najdem. "HEJ, ZVODY... nelestim aj tak ma zasa zleje moj mrak po Fantozzim
- Koudy01
Duro, ta lambda je na serizeni volnobehu super. Nikdy mi motorka nedrzela tak pekne klidne volnobeh, jak po serizeni tou lambdou. Ale je to drahy a kvuli jedne nebo dvoum motorkam se to nevyplati. Ja to kupoval kvuli Guzzi. U vstrikovani pomoci te lambdy naladis smes v celym spektru otacek a zatizeni. Mohl jsem si vybrat. Bud dam 5000 za doladeni palivove mapy u odbornika a nebo si za 3000 koupim lambdu a odborne si to doladim sam s tim, ze budu mit nacini i na XJcka...kvuli serizeni volnobehu karburatoru bych to nekupoval. To jde tam nejak i bez toho. Sice to neni perfektni, ale ani spatny natolik, abych nevedel, jak ty penize utratit lip.
- Koudy01
Membrany na allegru ok, ale jaky? A jak je vymenis? To se musi nejak pižlat a kutit. Tak dokud to jsou mini dirky, tak lepim.
-
V pohode to len vyzlecies tie membrany z tych plastovych kalistekov.
Pokial ide o tu lambdu, tak mam 5 motoriek a spolu 14 karburatorov. 4x XJ, 4x CAVALCADE, 4x GSX-R a 2x pre dve JAWY. Takze by som to isto uzivil a navyse dnes Ti karburatory aspon u nas nevie poriadne nastavit nikto. Co mi je luto aj ma to serie...
DuroM
P.S.: Za mna to su velmi dobre investovane konurky...
Pokial ide o tu lambdu, tak mam 5 motoriek a spolu 14 karburatorov. 4x XJ, 4x CAVALCADE, 4x GSX-R a 2x pre dve JAWY. Takze by som to isto uzivil a navyse dnes Ti karburatory aspon u nas nevie poriadne nastavit nikto. Co mi je luto aj ma to serie...
DuroM
P.S.: Za mna to su velmi dobre investovane konurky...
- Koudy01
Na GSX-R jsem zapomnel 2T Jawu nevim, jestli tim zmeris. O to jsem se nezajimal. Ale mohl bych si postelovat GT tý jo. Jen mě to zatím nenapadlo ... ten synator nakonec jak dopadl? Co vybral?
-
Postelovat chcem 3x moto s 4x karb v kazdej.
No co myslis... predsa mam na svoje deti nejaky ten vplyv... Yamaha XJ6S Diversion s polokapotazou a turistickym plexi.
Takze sa tesim, kedy spolu dorazime na zraz.
DuroM
No co myslis... predsa mam na svoje deti nejaky ten vplyv... Yamaha XJ6S Diversion s polokapotazou a turistickym plexi.
Takze sa tesim, kedy spolu dorazime na zraz.
DuroM