Cinkání pod motorkou
-
- Kraj: Plzeňský
- Obec: Hůrky
- Motorka: XJ600 S
- Rok výroby: 1992
Cinkání pod motorkou
Ahoj, pročítám to tu občas, ale teď řeším něco, co mě přimělo se konečně zaregistrovat. Zkopíruji text, který jsem hodil i do poradny na motorkářích, ale víc se to asi hodí přímo sem, když je to ohledně XJ :
na mé XJ600 se mi při přejetí nerovností ozývají zvuky, jak kdybych měl pod motorkou tašku s prázdnými lahvemi. Koukal jsem se pozorně a není tam Nemohu najít nic uvolněného, zkoušel jsem i shodit tankvak, jestli něco necinká v něm, i když to jde víc zespodu, vyházel všechno z pod sedla a stále dělá rámus. Nesetkal jste se už někdo s něčím podobným?
na mé XJ600 se mi při přejetí nerovností ozývají zvuky, jak kdybych měl pod motorkou tašku s prázdnými lahvemi. Koukal jsem se pozorně a není tam Nemohu najít nic uvolněného, zkoušel jsem i shodit tankvak, jestli něco necinká v něm, i když to jde víc zespodu, vyházel všechno z pod sedla a stále dělá rámus. Nesetkal jste se už někdo s něčím podobným?
- OTIS
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 2001
Re: Cinkání pod motorkou
Jo, neměl sem dotažené matky na šponování řetězu a podobné zvuky vydávala ta uvolněná koncovka kyvky.
-
Hned jsem se běžel podívat a opravdu je na pravé straně krytka volná. Dopoledne to utahnu, projedu a dám vědět. Díky moc
-
Teď jsem se vrátil z nejrozbitějších silnic v okolí a ani cinknutí, ještě jednou děkuji za podělení se o zkušenosti
-
Abych nezakládal další vlákno, připíšu to sem. Tentokrát mi při některých otáčkách rezonuje něco vepředu, ale nemohu pořád najít, co to je. zdá se mi, jako by to šlo z pravé strany, ale kdo ví, kudy se ten zvuk nese. Projel jsem to se sundanou kapotou a je to tam pořád. Měl jsem vůli v uchycení budíků, to jsem vyřešil přidanou gumovou podložkou pod pravý šroub. Volně se mi tam plácá štelovací tyčka na pravé straně reflektoru, tak jsem ji podložil na vyzkoušení molitanem a je to tam stále. Snažil jsem se zkontrolovat všechny šroubky, co jsem viděl, vše se zdá utažené. Někdo nějaký nápad, nebo zkušenost?
- Koudy01
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Zkus chytit zarovku a zavyklat s ni, jestli nehrka parabola ve svetle.
A nebo taky muzou hrkat brzdovy desticky. Ale to je spis takovy cinkani.
A nebo taky muzou hrkat brzdovy desticky. Ale to je spis takovy cinkani.
- eMnatřetí
- Kraj: Moravskoslezký
- Obec: Hlučín
- Motorka: Yamaha Xj 900
- Rok výroby: 2000
Lad22 píše: ↑stř 29. srp 2018 19:21:02 Abych nezakládal další vlákno, připíšu to sem. Tentokrát mi při některých otáčkách rezonuje něco vepředu, ale nemohu pořád najít, co to je. zdá se mi, jako by to šlo z pravé strany, ale kdo ví, kudy se ten zvuk nese. Projel jsem to se sundanou kapotou a je to tam pořád. Měl jsem vůli v uchycení budíků, to jsem vyřešil přidanou gumovou podložkou pod pravý šroub. Volně se mi tam plácá štelovací tyčka na pravé straně reflektoru, tak jsem ji podložil na vyzkoušení molitanem a je to tam stále. Snažil jsem se zkontrolovat všechny šroubky, co jsem viděl, vše se zdá utažené. Někdo nějaký nápad, nebo zkušenost?
Máš starou mašinu. K ní to patří, nebo se pletu? Podivej se na šroub co drží nadrž. Pod ním ta podložka o sobě občas dává hlasitě nahlas.
A potom, že jezdím jenom dva roky...
..
Svou cestou. Má to zmysel........ přece mě v tom nenecháte
- mirra99
- Obec: Břeclav
- Motorka: Xj900
- Rok výroby: 1995
Nedělají ti to závažíčka v zrcátkách?
-
Díky za rady, běžel jsem alespoň poklepat zrcátka a něco v nich rachtá. Jen netuším, kudy bych se do nich dostal bez rozbití skla. Netváří se, že jsou rozebírací. Světlo a tu podložku u nádrže zkusím zítra. Kdyby to dělalo i dřív, tak bych to neřešil s tím, že to prostě k motorce patří. Ale začalo to dělat před pár týdny, do té doby nic.
- Koudy01
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Do zrcatka sem zezadu (nebo spis zepredu - proste do plastu) navrtal tri diry asi 5mm v ruznych mistech a napral tam lepidlo tavnou pistolou. Tim lepidlem pak ty diry krasne zaslepis a zarovnas. Je to nenapadny, rychly a naprosto funkcni reseni. Kdyz zrcatka pak lehce striknes cernym sprejem, neni vubec nic poznat a vypadaji jako novy.
Misto tavnyho lepidla by tam asi slo podobnym zpusobem narvat i montazni penu nebo proste neco jinyho, co vyplni vnitrni prostor zrcatka.
Misto tavnyho lepidla by tam asi slo podobnym zpusobem narvat i montazni penu nebo proste neco jinyho, co vyplni vnitrni prostor zrcatka.