Tipy na kamery

OTIS
Kraj: Jihomoravský
Obec: Brno
Motorka: XJ 600N
Rok výroby: 2001

Tipy na kamery

Příspěvek od OTIS »

Koupil sem si tuto kameru z Asie: https://www.ebay.com/itm/F9-Mini-Sports ... 2749.l2649 , která se prodává i u nás, ale asi 3x dražší: https://www.trx-baterie.cz/Sportovni-ou ... -d1712.htm

Důvodem pořízení nebylo natáčení jízdy, ale spíš případné krizové situace na silnicích… Došla mně den před odjezdem, tak sem ju narychlo uchytil mezi budíky. Tam ale docela překážela, tak sem ju po návratu přesunul -viz foto.

20190924_135145.jpg
20190924_135211.jpg

Na jedno nabití vydrží asi nahrávat asi 5 hod. Měl sem ju přepnutou na nižší rozlišení nahrávání 1280x720, vytváří samostatné video soubory po 2,5 min.

Vzorek z vyjížďky na srazu https://youtu.be/y08HRgWAEA8
OTIS

Re: Tipy na kamery

Příspěvek od OTIS »

A ještě test nahrávání v rozlišení 1920x1080. V tomto režimu už je to dost neostré, optika na to nestačí. Nižší rozlišení nahrávání je dostačující.

Vzorek: https://youtu.be/hMObnJljo4c

(na webu zapnout plnou kvalitu přehrávání)
hd.JPG
hd.JPG (22.62 KiB) Zobrazeno 3474 x
bartus
Kraj: Moravskoslezký
Obec: Petřvald
Motorka: BMW R1150GSA,DL1000Vstrom
Rok výroby: 2000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartus »

OTIS píše: úte 24. zář 2019 16:13:25 Vzorek z vyjížďky na srazu https://youtu.be/y08HRgWAEA8
Nevim, kdo to jel před tebou, ale mel by si konecne vybrat stopu, kdyz jede v kolone, prelitavas za nim z leva do prava, aspon se nenudis :lol:
xy
Kraj: Středočeský
Obec: Ouběnice, Hojšín
Motorka: fzs 600, jawa 845,...,...
Rok výroby: 1998

Příspěvek od xy »

bartus: to je bolest účastníků XJ srazů, jízda v koloně, nějak ji tahle skupina příliš neovládá. Tady to tedy bylo dost po úzkých silničkách, moc cikcak se jet nedalo, celistvost kolony si Kamil hlídal občasným zastavením, minule to bylo horší, to se půlka kolony ztratila po 3 km, a pak ještě několikrát...
Když ale vidíš jak se na semaforu řadí za sebou jak husy, stejně tak se rozjíždějí po jednom z vedlejší, tak přemýšlíš kolik mají zkušeností...
...kam nevidím, tam neletím...
Koudy01
Obec: Brno-venkov
Motorka: XTZ690
Rok výroby: 2021

Příspěvek od Koudy01 »

Ke kameře:
Kamera točí ještě trochu hůř, něž moje Lamax X8. Jako černá skříňka asi dostačující. Ale na videa už to v dnešní době není (ani ta Lamaxka).

K jízdě v koloně:

Už nevím, kde to bylo. Ale byl jsem na sraze, kde před vyjížďkou byla průprava jízdou v koloně. Myslím si, že to není od věci vždy zopakovat. Musí se ale najít někdo, kdo si vyžádá pozornost a průpravu přednese.
nevo7
Kraj: Trenčiansky
Obec: Nová Dubnica
Motorka: XJ600S S.T.
Rok výroby: 1995

Příspěvek od nevo7 »

Človek keď jazdí sám, tak využíva celú šírku cesty, kľučkuje medzi kanálmi. A áno, keď sa ide v kolone, tak by to chcelo držať jednu stopu, buď z vonku, alebo z vnútra svojho pruhu, nech ten za tebou pri natlačení má prehľad, čo sa deje vpredu.

Ja som tento rok kúpil Lamax X10.1, ale isté je, že Gopro je najlepšie.
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Moje kamera je nejspíš kopií této https://www.cel-tec.cz/cel-tec-bk-10-ba ... arma-p1267 , která bude určitě nahrávat lépe. Výhodou je možnost vyměnit baterku. Ale pro mé potřeby je pořád výhodnější koupit 2 ty číny, a po vybití baterky přehodit kameru...
Mexican
Obec: Strelice
Motorka: XJ600s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

mam SJ4000, hrozne staru.. vozim ju v aute ako blackbox, sem tam na snorchlovanie. Obraz to ma pocitovo asi lepsi ako ta Otisova. Nahravat vydrzi asi 4 hodky v kuse, mam k tomu nahradnu baterku (a uz konecne fungujucu nabijacku na moto ! :-)

pokial blackbox nezaznamenava rychlost (dvojsecne), polohu tak ako blackbox nema moc vyznam
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Hledal sem něco co trochu padne ke kulatým budíkům a světlu, kameru ve tvaru krabičky nechcu :)

Každopádně lepší něco jak nic. Třeba v Brně často řeším, že mně někdo nedá přednost, chodec či cyklista jede na červenou, na Cejlu mně minulý týden skočil cigán do cesty (nebo já vjel do dráhy jeho skoku :?: ) a bylo to o fous… a na delších cestách mám obvykle zapnutý Garmin a tam lze ze stopy vytáhnou polohu, čas i rychlost. Obávám se, že pro většinu motorkářů by byl údaj o rychlosti na videu spíš přítěží…
DuroM65
Kraj: Prešovský
Obec: Poprad
Motorka: Yamaha XJ900S GT
Rok výroby: 1998

Příspěvek od DuroM65 »

Pokial ide o jazdu v kolone... mozme sa hrat na profikov... ale ked ja som rad ze sa z toho neskydnem aj ked som triezvy a stale este ako vravi Miso musim dopilovat aj ked uz len pravu a lavu zakrutu... a potom mozno uz to bude lepsie.

A este ved kolona citajuca 20 motoriek je este NA POHODU... keby nas bolo 50 alebo 350 (ako Jawakov co chodim) tak potom uz to ozaj treba riesit aj s blokovanim krizovatiek... ale takto sa tych par parprdov pretiahne a prekluckuje kde treba

DuroM
Aj ked ideme len styria, aj tak sa viem ztratit...(prosto individualista), nastastie vecer sa zasa najdem. "HEJ, ZVODY... nelestim aj tak ma zasa zleje moj mrak po Fantozzim
Odpovědět