Dovolená Alpy/Dolomity

OTIS
Kraj: Jihomoravský
Obec: Brno
Motorka: XJ 600N
Rok výroby: 2001

Dovolená Alpy/Dolomity

Příspěvek od OTIS »

Po loňské dovolené v Beneluxu, kde byla téměř stovka projetých měst, minimum kopců či zatáček, letos plánuju pojezdit hory. Naposledy sem v těchto končinách byl před 10 lety, tak bych tam zase rád zajel.

Plánuju to zhruba na půlku června, 7 dní. Nemá to být putovní dovolená, kdy se každý den končí někde jinde. Naopak mám v plánu vybrat zázemí, odkud se budu vyjíždět jen nalehko – trasy kolem 250 km. Noclehy v kempech, stravování co markety/stánky dají, po návratu do kempu vaření nebo hospoda…

Viděl bych to zhruba takto:

1. den přesun ke Königssee (bez dálnic)
2-5. přesun do oblasti u Bolzano – např. http://campingvalleverde.it/?lang=en a odtud vyjíždět na okruhy přes kopce...
6-7. přesun k domovu.

Jestli se někdo chce přidat, tak možeme podiskutovat…

mapa.png
Volk
Kraj: Praha
Obec: Líbeznice
Motorka: FJR 1300AS
Rok výroby: 2009

Re: Dovolená Alpy/Dolomity

Příspěvek od Volk »

Budu to tu sledovat a podle termínu se buď přidám nebo nepřidám. Ten červen je pro mě moc brzo, nám ho již dost plný :-(. Podobnou cestu alpskými průsmyky mám již dlouho naplánovanou a chtěl jsem ji absolvovat letos v srpnu.

Zdeněk
Ну погоди!
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Já jezdím raději před prázdninami, protože není všude tolik turistů a hlavně to mám jednodušší v práci s volnem. Dalo by se uvažovat i o červenci/srpnu, ale v srpnu by to muselo být hned začátkem a potřeboval bych znát termín ve větším předstihu.

Jaký nejbližší termín v těch dalších měsících můžeš nabídnout?
Jurapee
Kraj: Středočeský
Obec: Kublov
Motorka: XJ600
Rok výroby: 1998

Příspěvek od Jurapee »

Ahoj,
za mět en začátek srpna vypadá dobře, já mohu tak cca od 1.8, max do 10.8. Když to tak nějak naplánujete, tak se zkusím připojit i s tím, že bud přijedu později, či se dřív odpojím.
Jura
Volk

Příspěvek od Volk »

Pro mě by byl ten začátek srpna také dobrý od soboty 3.8. klidně do neděle 11.8. V zásadě srpen mám volný na výlet na motorce kdykoliv.
Ну погоди!
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Tak jo, zkusím si to takto domluvit v práci ;)
Jurapee
Kraj: Středočeský
Obec: Kublov
Motorka: XJ600
Rok výroby: 1998

Příspěvek od Jurapee »

Volk píše: čtv 02. kvě 2019 16:14:50 Pro mě by byl ten začátek srpna také dobrý od soboty 3.8. klidně do neděle 11.8. V zásadě srpen mám volný na výlet na motorce kdykoliv.
Ahoj, taky se na toto zkusím zařídit, start 3.8 úplně TOP.
Jura
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Dovolenou mně dnes schválili ;)

Jinak sem požádal Zdeňka, aby se ujal vedení skupiny a případně dodal vlastní trasy, protože bych se po dlouhé době zase rád jen "vezl". Může to vypadat, že toto svěřuju nějakému neznámému virtuálovi... Není to tak, už se známe od 1. XJ srazu a on si dal jen hodně dlouhou pauzu. Podobnou akci už sme kdysi podnikli... xj1/viewtopic.php?f=14&t=761
Volk

Příspěvek od Volk »

Těším se na naši "společnou jízdu mezi horskými obry" . Díky za důvěru, po srazu sednu a začnu plánovat cestu, nad kterou tu rád přijmu vaše komentáře, abychom byli všichni spokojení. Předpokládám, že nebude problém na noc rozbalit stan v nějakém kempu se sociámním zařízením. Najíst se cestou v restauracích které potkáme, nebo obchodech s potravinami. Ubytování v penzionech se stravou vynechám. Kilometrově rozumnou trasu chci vést hlavně Alpami přes Rakousko a Dolomity v Itálii... Chtěl bych z toho nafotit hezké fotky, snad nám vyjde počasí.
Ну погоди!
Koudy01
Obec: Brno-venkov
Motorka: XTZ690
Rok výroby: 2021

Příspěvek od Koudy01 »

Pokud vám to trošku pomůže při plánování, podělím se o odkazy na úseky (pojmenovaný a zaznačený v mapě), který jsem si vyhledal pro loňskou týdenní cestu a který jsem pak spojil v jednu superhustou trasu, ze které tu je někde i video a fotky:
Úseky 1
Úseky 2
Celá trasa

A tohle mám na letošek:
Mandello del Lario + Stelvio
Naposledy upravil(a) Koudy01 dne pon 17. čer 2019 6:36:48, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět