zapalovací svíčky

Mexican
Kraj: Jihomoravský
Obec: Strelice
Motorka: XJ600s
Rok výroby: 2001
Kontaktovat uživatele:

Re: zapalovací svíčky

Příspěvek od Mexican »

a nebude to cievkami?
BTW tie Brisk sviecky su fakt jebky. Zlate NGK iridiovky. Premyslam, ze ich niekde znovu skusim splasit
OTIS
Obec: Brno
Motorka: XJ 600N

Příspěvek od OTIS »

Brisk nemám co vytknout, další špatná svíčka byla od Denso... :? Jedna cívka vždy slouží pro 2 válce, tak tady asi problém nebude. Nebo možná bude, proto se ptám 8-)
Koudy01
Obec: Brno-venkov
Motorka: 1190 ADV
Rok výroby: 2016

Příspěvek od Koudy01 »

Jak starou mas fajku a tu gumu na ni? Kdyz starim zkrehne, probiji pres izolator svicky. Maze se to takovou pastou, aby se to nedelo.

Pasta - https://originalnioleje.cz/beru-zkf01-mazaci-tuk-10g

Jen napad. Nevim, jestli je to ono.
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Mám tam původní. Na Pionýrovi mám fajfku přes 60 let a je jak nová, tak mě nenapadlo to měnit :D

Mastičku asi ne, zkusím rovnou tu fajfku, vyjde to levněji https://mlparts.cz/fajka-swiecy-motocykl-ngk-8060
Václav-mahomaho
Kraj: Středočeský
Obec: Neveklov
Motorka: R1150R
Rok výroby: 2002

Příspěvek od Václav-mahomaho »

OTIS píše: sob 07. bře 2026 16:52:54 Mám tam původní. Na Pionýrovi mám fajfku přes 60 let a je jak nová, tak mě nenapadlo to měnit :D

Mastičku asi ne, zkusím rovnou tu fajfku, vyjde to levněji https://mlparts.cz/fajka-swiecy-motocykl-ngk-8060
Před 14 lety mě začal blbnout jeden válec - občas. Zajel jsem do CarTecu, přišel starej fousatej servisák, nastartuji a nic...to se několikrát opakovalo. Tak Nasadím helmu že odjedu a najednou to začalo, ale jenom chviličku a za chvíli znovu. Borec chvíli poslouchal a pak řekl jenom: fajfka. A hádejte co to bylo..., byla to fajfka... :D

Tu mastičku zkus ať víme jestli to funguje, ale nepatlej to nikam jinam než jak je uvedené v návodu.
Život je cesta, čím dál tím líp.
Kodl
Obec: Boskovice
Motorka: XJR1200
Rok výroby: 1997

Příspěvek od Kodl »

jo, může to být koncovka nebo kabel od indukčky. nejjednodušší je vyměnit indukčku se vším všudy. Měl jsem něco podobnýho u XJR taky.
Jak podtlaky, jdou seřídit? Jestli to třeba nepřisává drobek falešnýho vzduchu a tím pádem je tam chdší směs, kterou to opbčas nezapálí, ale na plnej plyn už to není tak patrný. To jsem řešil taky, rozpukaný gumy mezi karbecama a motorem... A jestli jsi dal levný čínský, a je to víc než 2 roky, tak budou zteřelý zase...
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Kromě vyhřívaných rukojetí tam nic levného z PRC nemám ;)

A když už sme u těch cívek, máte někdo zkušenost s druhovýrobou? Třeba z Wemoto či jiný výrobce. Koupil bych z bazaru na ebay, ale ty orezlé hnusy mě moc nelákají :?
Kodl
Obec: Boskovice
Motorka: XJR1200
Rok výroby: 1997

Příspěvek od Kodl »

já kopil bazarovou na motorkářích, za nějaký stokoruny a bylo vyřešeno. Asi by stačila vyměnit jenom koncovka, ani při měření 500V měřičem izolačního stavu jsem se na jednom konci nedoměřil...
Stejný cívky budou na všech možnejch motorkách od yamahy z té doby, nehledej unikát, stačí aby vyšly dýlky kabelů a byly stejný konektory na připojení ke svazku... Nevím jak pálí XJ, ale u XJR je jedna cívka s delšími kabely a druhá s kratšími, jestli se nepletu.
tohle vypadá celkem pěkně: https://www.motorkari.cz/motobazar/nahr ... 43936.html
sice asi nebudou sedět koncovky, ale za ty prachy bych to vzal i třeba jenom na zkoušku, jestli je to tím.
Ono je to zapojení té cívky takový zvláštní, Vn vinutí má oba konce zapojený na výstupy, a nidke na zem, tj když na jednom konci není svíčka, tak nepálí ani druhej, a nebo má snahu se někde prorazit, kde nemá. Tj chyba může být v té druhé svéčce/koncove/kabelu, kde se zdá, že všechno funguje...
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Václav-mahomaho píše: sob 07. bře 2026 22:58:57
OTIS píše: sob 07. bře 2026 16:52:54 Mám tam původní. Na Pionýrovi mám fajfku přes 60 let a je jak nová, tak mě nenapadlo to měnit :D

Před 14 lety mě začal blbnout jeden válec - občas. Zajel jsem do CarTecu, přišel starej fousatej servisák, nastartuji a nic...to se několikrát opakovalo. Tak Nasadím helmu že odjedu a najednou to začalo, ale jenom chviličku a za chvíli znovu. Borec chvíli poslouchal a pak řekl jenom: fajfka. A hádejte co to bylo..., byla to fajfka... :D

Tu mastičku zkus ať víme jestli to funguje, ale nepatlej to nikam jinam než jak je uvedené v návodu.
Test mastičky přenechám tobě :) Vypadá to, že výměna fajfky zabrala, a dokázalo to i vyléčit svíčky v klinické smrti ;)
Odpovědět