Objednávky na zahraničních eshopech, zkušenosti, rady, tipy.

Volná diskuze o všem.
Odpovědět
Václav-mahomaho
Kraj: Středočeský
Obec: Neveklov
Motorka: R1150R
Rok výroby: 2002

Objednávky na zahraničních eshopech, zkušenosti, rady, tipy.

Příspěvek od Václav-mahomaho »

Máte nějakou dobrou nebo špatnou zkušenost s objednáváním moto zboží v zahraničí, podělte se. Známe se, víme o sobě a naše postřehy nejsou tak anonymní. Jde o to aby jsme neopakovali chyby ze kterých se už někdo z nás poučil a nebo aby jsme si dali pozor na věci které nás nemusí při objednávání ze zahraničí. Co může být samozřejmé pro Číňana nebo Američana nemusí být úplně obvyklé u nás. A nebo některé eshopy můžou mít dost ostré praktiky, podvodné praktiky atd.

Jde mi o to ať se neučíme metodou pokus/omyl.

Přidám svojí zkušenost. Objednal jsem si plexi na moto u kterého bylo napsané že obsahuje držáky plexi– montážní sadu.
https://www.omniaracing.net/en/isotta-t ... 68460.html
Balík přišel asi po pěti dnech ale bez držáků. S Omniaracing jsem to přes mail řešil měsíc a půl i kvůli srpnovým prázdninám, které mají v Itálii a nakonec mě v 8-mém emailu napsali že je chyba asi tak trochu na jejich straně protože uvádí montážní Kit including.
Jestli prý chci můžu odstoupit od smlouvy poslat jim nepoškozené plexi , (přišlo ve vycpané krabici 60x60x60 cm) a peníze mě vrátí.
Celá ta komunikace byl strašný voser, odpovídali až tak po dvou třech dnech takže se to táhlo. Ještě v listopadu když jsem se na to díval měli popisek na stránkách neopravený, ale nyní to už změnili a je to správně viz odkaz.

A brzo přidám další zkušenost z motea.com
Život je cesta, čím dál tím líp.
KaBl58
Kraj: Plzeňský
Obec: Česká Kubice
Motorka: XJ600 S Diversion
Rok výroby: 1997

Re: Objednávky na zahraničních eshopech, zkušenosti, rady, tipy.

Příspěvek od KaBl58 »

Já Motea. Brašny na moto v pohodě. Ale měl jsem doručení do práce v Německu. Do Čech nevím.
Koudy01
Kraj: Jihomoravský
Obec: Brno-venkov
Motorka: 1190 ADV
Rok výroby: 2016

Příspěvek od Koudy01 »

Já mám zatím jen pozitivní zkušenosti. Např. s fc-moto.de nebo louis.de.
Václav-mahomaho
Kraj: Středočeský
Obec: Neveklov
Motorka: R1150R
Rok výroby: 2002

Příspěvek od Václav-mahomaho »

Tak Motea přišla o 6 dní dřív než byla avízovaná, pěkně zabalené akorát bez jakéhokoli návodu a nenašel jsem nic ani na webu. Takže trochu hlavolam. Celkově spokojenost akorát mě zbyly dva šroubky a dvě matičky...🤔😁
Život je cesta, čím dál tím líp.
Odpovědět