Ahoj lidičky,
v pátek jsem pořídil XJ900S r.v. 1997. V sobotu jsem se jel projet tempem, kterým hodlám většinou jezdit (tj kolem 90km/h). Přitom jsem zjistil, že kapotáž kryje tak dobře, že mi "nefungují" větrací otvory na bundě. Navíc mi připadá, že originální plexi vytváří dost turbulencí před helmou. Když jsem se víc narovnal, abych měl hlavu trošku výš, slyšel jsem míň hluku. Proto bych se vás rád zeptal, jestli máte zkušenost s menším plexi než je originální?
Menší plexi?
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: Menší plexi?
Ahoj, ja u vseho zkracuji origo plexi na nutny minimum - na hranici drzaku/hrazdy/kapotaze. Jde to normalne rezat a brousit. V lete je to nejlepsi reseni a po ruznych experimentech i nejtissi. Ale chce to mit jeste druhy vysoky plexi na jaro a podzim, kdy je chladno. Teda pokud jezdis i v min jak 10 stupnich. A taky na tebe pak prsi. Ale ja jsem radsi mokrej jak uvarenej.
Priklady myho zkracovani:
Priklady myho zkracovani:
- Aleš
- Kraj: Středočeský
- Obec: Kamenice
- Motorka: XJ900S
- Rok výroby: 1997
Moc děkuju za tip i potvrzení, že to není úplně špatná cesta. Originální plexi mi úplně nepřipadá vhodné na zkrácení, asi tedy pořídím MRA "spoiler" a případně ho ještě trochu oříznu.
- OTIS
- Obec: Brno
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 2001
Nebo ještě vzdušnější úprava...
- Aleš
Tak to by taky určitě fungovalo, ale sundavat kapotáž se mi zatím moc nechce. Každopádně taky děkuju za tip.
- Mexican
- Obec: Strelice
- Motorka: XJ600s
- Rok výroby: 2001
- Kontaktovat uživatele:
dak si daj dole len plexi a mas istotu vetru vo vlasoch
- Aleš
Tak jsem namontoval krátké plexi MRA označované jako "spoiler" v kouřové variantě. Nevím jestli je to placebo efekt, ale zdá se mi, že slyším míň hluku (mám Šubrtku C3 pro) a i do těch větracích otvorů na bundě se dostane o kapku víc vzduchu. Ale zásadní rozdíl to teda není. Chvíli to tak nechám a pak se pokusím o zkrácení. Kdyby někoho zajímalo, jak to vypadá, tak vlevo je neupravené a vpravo zkrácené zatím jenom virtuálně:
PS: Sorry za to pozadí, nezvolil jsem moc dobrý místo na fotku.
PS: Sorry za to pozadí, nezvolil jsem moc dobrý místo na fotku.
- Koudy01
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Zkratit o celej ten ohyb nahore a myslim, ze rozdil poznas.
-
- Kraj: Prešovský
- Obec: Poprad
- Motorka: Yamaha XJ900S GT
- Rok výroby: 1998
No ja vacsinou jazdim okolo Tatier... takze moje standardne plexi je vyssie ako hlava. Ti co vedia tak nie som ani az tak maly na vysku ani tenky na sirku. Prosto tu v tej nasej zku... zime nie je plexi nikdy dost velke.
Aj ked ideme len styria, aj tak sa viem ztratit...(prosto individualista), nastastie vecer sa zasa najdem. "HEJ, ZVODY... nelestim aj tak ma zasa zleje moj mrak po Fantozzim