TIP vyjížďky okolo Mariazell

Odpovědět
OTIS
Kraj: Jihomoravský
Obec: Brno
Motorka: XJ 600N
Rok výroby: 2001

TIP vyjížďky okolo Mariazell

Příspěvek od OTIS »

Letos u mě moc nebyly podmínky na delší dovolenou v zahraniční. Tak sem si vymyslel něco, co bude bez dálnice dostupné za pár hodin. Byl to Mariazell, kde už sme při nějakých akcích v minulosti po cestě zastavili…

Zde byl můj základní tábor, odkud sem podnikal vyjížďky po trasách, které vznikly pohledem na mapu, bez nějakého plánování či vyhledávání vyhlášených cílů. Hlavním cílem měla být intenzivní projížďka horskými silnicemi.

Přestože tu asi nejsou vyhlášené úseky (nebo jo, ale nevím o nich) či průsmyky stoupající k nebesům, užil sem si skvělou jízdu na kvalitním povrchu, v podstatě s nulovým provozem, takže žádné kolony či předjíždění šneků… Krom toho byla možnost koupání v malých jezerech okolo, kde nikdo neorganizoval parkování či vstup do vody.

Bohužel to nedůležitější, co k cestám na motorce patří, sem vynechával. Takže jen nějaký ten salám či konzervička z místního Sparu.

Kdyby se někdo chtěl třeba inspirovat…

https://mapy.com/s/nohujulelu
https://eu.zonerama.com/Yamaha-XJ/Album/13817461
Radek
Kraj: Moravskoslezký
Obec: Ostrava
Motorka: BMW K75RT, BMW R1100GS
Rok výroby: 1991

Re: TIP vyjížďky okolo Mariazell

Příspěvek od Radek »

Něco bylo na té minidovolené špatně, chybí tam fotka piva :roll: :lol:
Kodl
Obec: Boskovice
Motorka: XJR1200
Rok výroby: 1997

Příspěvek od Kodl »

Mě tam spíš chybí XJ, fšude je jenom jakási anglická retro divnost.
Václav-mahomaho
Kraj: Středočeský
Obec: Neveklov
Motorka: R1150R
Rok výroby: 2002

Příspěvek od Václav-mahomaho »

ani XJ ani pivo..........je to REBEL!!! :twisted: :lol:
Ale destinací se inspirovat necham.👍
Život je cesta, čím dál tím líp.
OTIS
Obec: Brno
Motorka: XJ 600N
Rok výroby: 2001

Příspěvek od OTIS »

Pivo nebylo, protože byl burčák (teda podle EU částečně zkvašená šťáva), projížděl sem v Rakusku vinařskou oblastí, tak mně to nedalo… 8-)

Anglická retro divnost tam budila pozornost jako nějaké zjevení, stejně jak by působilo XJ, možná i mahovo BMW. Aktuálně tam vládnou nejnovější stroje z koncernu Bajaj, takže docela nudná uniforma…

Pamětníci jistě vzpomenou dědky, kteří se tam proháněli na starých japoncách, BMW apod. To byla vždy na každém průsmyku pestrá přehlídka, ale toto se vidí už jen výjimečně, dědci asi už vymřeli.

Možná by se tam dal vymyslet i nějaký mimisraz, pokud by byl zájem. Při koupání sem tam narazil na pěkný kempík u jezera https://mapy.com/s/hubececemo
Odpovědět