Teče jeden karburátor
-
- Kraj: Praha
- Obec: Praha
- Motorka: XJ 600
- Rok výroby: 2000
Teče jeden karburátor
Ahoj,
po delším čase vás všechny zdravím a obracím se s prosbou o pomoc.
Dnes jsem po cca 4 měsíční odstávce chtěl osedlat své XJ 600... dal jsel kohout na vodorovně, abych zaplavil karburátory. Měl jsem ho v této poloze po dobu instalace baterii, kterou jsem měl do té doby na nabíječce.
Následně jsem dal sytič a startoval obvyklým způsobem. Moto chytla. Dal jse mkohout do polohy dolů, mám plnou nádrž od podzima.
Šel jsem si vzít bundu a koukám - pod motorkou louže benzínu.
Druhý zprava teče. Kolem víka plovákové komory přes to víčko a dolů přes páskové spojky a gumové hrdlo.
Tak jsem sundal nádrž, odpojil hadice, povolil víko plovákové komory. Na dně byl opravdu drobítek kalu, jinak vse čisté. Prostříkal jsem to čističem brzd, zkusil do nátrubku po odpojené hadici mezi druhým a třetím karburátorem foukat... a současně hýbat s plovákem, abych zjistil, zda zavírá... a zavírá..
tak jsem to namontoval zpět..vše... nastartoval a zase to teče pořád stejně.
Prosím, můžete mi poradit, co se mohlo stát během odstávky???
Předem děkuji za rady... jsem zoufalý
po delším čase vás všechny zdravím a obracím se s prosbou o pomoc.
Dnes jsem po cca 4 měsíční odstávce chtěl osedlat své XJ 600... dal jsel kohout na vodorovně, abych zaplavil karburátory. Měl jsem ho v této poloze po dobu instalace baterii, kterou jsem měl do té doby na nabíječce.
Následně jsem dal sytič a startoval obvyklým způsobem. Moto chytla. Dal jse mkohout do polohy dolů, mám plnou nádrž od podzima.
Šel jsem si vzít bundu a koukám - pod motorkou louže benzínu.
Druhý zprava teče. Kolem víka plovákové komory přes to víčko a dolů přes páskové spojky a gumové hrdlo.
Tak jsem sundal nádrž, odpojil hadice, povolil víko plovákové komory. Na dně byl opravdu drobítek kalu, jinak vse čisté. Prostříkal jsem to čističem brzd, zkusil do nátrubku po odpojené hadici mezi druhým a třetím karburátorem foukat... a současně hýbat s plovákem, abych zjistil, zda zavírá... a zavírá..
tak jsem to namontoval zpět..vše... nastartoval a zase to teče pořád stejně.
Prosím, můžete mi poradit, co se mohlo stát během odstávky???
Předem děkuji za rady... jsem zoufalý
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: Teče jeden karburátor
Čauvec, pokud plovák plave a zavírá a zavírá i jehlové ventil, tipuju to na netěsnot na vedení mezi karburátorama. Jsou tam takový gumy, který můžou prasknout (na obrázku v odkazu čísla 52 a 54). A nebo na netěsnost o-kroužku jehlovýho ventilku (na obrázku o-kroužek v sestavě s číslem 24). Ale to by se spíš uchlastával motor, než že by to někde teklo. Že by to teklo kolem těsnění mezi víkem plovákové komory a tělem karburátoru, se mi nezdá. To jsem ještě neviděl.
Obrázek hír
Obrázek hír
-
Ahoj,
moc děkuji za reakci.
Myslíš, že jsem "zkoušku foukáním" dělal správně? Jako zda to tak je možné?
A jestě k č. 54 - kdyby byla prasklá ta, tak přeci nejde profoknout č. 53 při prstem zvedlém plováku, ne?
K č. 52 - to by mělo být vidět pouhým okem, že to teče od tamtud, že..?
A kde je ta č. 24 (první fotografie vypůjčená z netu)?
Teče to uplně shora a stéká dolů po víčku, šoubech až dolů na černý gumový lem (druhá fotografie - moje ze včerejška, kde to teče) ...
Ještě otázka mimo hru - zjistil jsem, že mi chybí kroužek č. 44 mezi za pružinou na šroubu na nastavení volnoběhu... je to velký problém, když jde volnoběh nastavit? z jakého je to materiálu? Plastové?
moc děkuji za reakci.
Myslíš, že jsem "zkoušku foukáním" dělal správně? Jako zda to tak je možné?
A jestě k č. 54 - kdyby byla prasklá ta, tak přeci nejde profoknout č. 53 při prstem zvedlém plováku, ne?
K č. 52 - to by mělo být vidět pouhým okem, že to teče od tamtud, že..?
A kde je ta č. 24 (první fotografie vypůjčená z netu)?
Teče to uplně shora a stéká dolů po víčku, šoubech až dolů na černý gumový lem (druhá fotografie - moje ze včerejška, kde to teče) ...
Ještě otázka mimo hru - zjistil jsem, že mi chybí kroužek č. 44 mezi za pružinou na šroubu na nastavení volnoběhu... je to velký problém, když jde volnoběh nastavit? z jakého je to materiálu? Plastové?
- Koudy01
Nefoukej nikam. Sundej nadrz, sundej airbox a na privod benzinu pripoj petku nebo nejakou jinou malou nadobku s benzinem, kterou budes drzet nebo nejak prichytis vyskove nad karburatory. Treba na riditka nebo tak. Jakoze aby do karburatoru tekl porad benzin samospadem. A poradne vysleduj, odkud to tece
Ten chybejici krouzek problem nebude.
Ten chybejici krouzek problem nebude.
-
Moc děkuji Koudy
Já se nějak na té Yamaze nějak pořád obávám na co sáhnout a dost s každým zásahem váhám...
Jsem zvyklý z Jaw, babet, ale i škodovek... tam vše bez problémů...ale tady pořád nějak zvažuji každý zásah..takže moc děkuji za podporu...
Takže nádrž půjde zase dolů...je plná...musím dát pozor... a budu tedy koukat
dám info
Já se nějak na té Yamaze nějak pořád obávám na co sáhnout a dost s každým zásahem váhám...
Jsem zvyklý z Jaw, babet, ale i škodovek... tam vše bez problémů...ale tady pořád nějak zvažuji každý zásah..takže moc děkuji za podporu...
Takže nádrž půjde zase dolů...je plná...musím dát pozor... a budu tedy koukat
dám info
- Koudy01
XJcko je takova japonska triapula. Tam se nemusis niceho bat
-
Takže je to skvělé!
Nevím,co to mohlo být,ale bojím se,aby se to neukázalo někde na cestě
- Koudy01
Aji si to mel s tou PETkou nastartovany?
-
Houstone, problém...ale jiný...
Tohle jsem teď našel pod motorkou...nevím,kam to patří... Že by někde z Airboxu???
Tohle jsem teď našel pod motorkou...nevím,kam to patří... Že by někde z Airboxu???
-
Ano,měl... dvakrát...vzdy jsem to nechal běžet...a nikde nic...