Ahoj,
zase jeden vypečenej dotaz. Pořídil jsem přední kapotáž (tak o jeden malej chlup lepší než mojí původní) i s předním světlem a radoval jsem se, že má i tu "clonku" před hlavní žárovkou, kterou jsem z původního světla musel vyrvat, protože jí praskl jeden úchyt a hrozně chrastila a asi i blbě stínila světlo.
Radost mě přešla, když jsem doma zjistil, že tahle sice má oba úchyty, ale nedržej úplně pevně, takže se clonka viklá a bude tím pádem zase chrastit.
Nějaký řešení mě sice napadaj, ale radši se napřed zeptám, abych nevymejšel Emeriku nebo to zbytečně nezkurvil
Tak co, nějaký nápad?
přední světlo - clonka
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: přední světlo - clonka
Čau, nevím, jestli se mi clonka vikle, protože sem do ní nedrbal. Možná kdybych do ní drbnul, tak upadne. Proto to nedělám Ale vím, že mi chrastí celá parabola. Prostě, když chytnu za žárovku a zalomcuju s ní, vikle se celá parabola světla asi o 2mm. Při určitých otáčkách to chytalo slušný rezonance.
Schválně píšu chytalo. Buď sem si na to totiž zvykl nebo sem to už někdy v minulosti opravil, protože už to neslyším.
Tak možná máš tento problém a clonka je v klidu, i když se viklá. O co by totiž v tom světle bouchala? O žárovku?
Parabola světla je vyhřáté a tudíž už hodně křehké plast. Na to pozor při pokusech.
Schválně píšu chytalo. Buď sem si na to totiž zvykl nebo sem to už někdy v minulosti opravil, protože už to neslyším.
Tak možná máš tento problém a clonka je v klidu, i když se viklá. O co by totiž v tom světle bouchala? O žárovku?
Parabola světla je vyhřáté a tudíž už hodně křehké plast. Na to pozor při pokusech.
- Mexican
- Obec: Strelice
- Motorka: XJ600s
- Rok výroby: 2001
- Kontaktovat uživatele:
ja clonku nemam, odtrhol som ju ked som cistil svetlo po kupe motocyklu
Trochu som laboroval s nastavenim svetla a da sa s tym jazdit, ludia nepreblikavaju takze asi neoslnuje. Pocitam ze zalepit by to asi slo, ale uprimne v tom nevdim okrem "historickej hodnoty"ziadny realny benefit pre prevadzku XJcka
Trochu som laboroval s nastavenim svetla a da sa s tym jazdit, ludia nepreblikavaju takze asi neoslnuje. Pocitam ze zalepit by to asi slo, ale uprimne v tom nevdim okrem "historickej hodnoty"ziadny realny benefit pre prevadzku XJcka
- OTIS
- Obec: Brno
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 2001
Ta clonka k ničemu není. Byla tam kvůli žárovkám, které neměly nastříkanou tu stínící čepičku.
-
- Kraj: Praha
- Obec: Praha 10
- Motorka: XJ600S
- Rok výroby: 1998
Aha, tak to by mě vůbec nenapadlo, že to před dvaceti lety žárovky neměly.
Každopádně dík všem.
Každopádně dík všem.