Kde kúpiť pneu?

Odpovědět
Mexican
Kraj: Jihomoravský
Obec: Strelice
Motorka: XJ600s
Rok výroby: 2001
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde kúpiť pneu?

Příspěvek od Mexican »

OTIS píše: pát 17. dub 2020 16:39:49 Mám už skoro sjeté obě pneu, tak sem tentokrát pořídil sadu - za 2400 Kč a otestuju tento model gum. Co vím, tak je rád používal Tommz, protože rád jezdil na okruh. Uvidíme jak vydrží... Teď mám jen zadní a životnost bude asi srovnatelná s Dunlop Street.

WP_20200417_15_42_40_Pro.jpg
2400kc za sadu? :shock: za tu pomaly nekupim ani zadnu. to musi mat nejaky hacik
OTIS
Obec: Brno
Motorka: XJ 600N

Příspěvek od OTIS »

Ano, pro někoho nejspíš psychologický, protože zadní je DOT 2014. Ale já su názoru, že pokud je to dobře skladováno, tak to nemá na vlastnosti zásadní vliv. Nabídka: https://pneu-pro-motocykly.heureka.cz/p ... 8-63h/#o=2

Jak už sem psal, tu zadním jezdím už teď a má skvělé vlastnosti, hlavně na mokru ;) Těžko říct, zda je to cenově výhodnější oproti Pilotu, který má výrazně vyšší nájezd. Ale tyto gumy už mně připravily tolik krizových situací, že už je tam nechcu...
Koudy01
Obec: Brno-venkov
Motorka: XTZ690
Rok výroby: 2021

Příspěvek od Koudy01 »

Ale tyto gumy už mně připravily tolik krizových situací, že už je tam nechcu...
Sem rád, že nejsem sám.

Ale to eNko jsem koupil s novýma PIlotama. Vyhazovat je nebudu, že jo. Tak musím dávat víc pozor.
nevo7
Kraj: Trenčiansky
Obec: Nová Dubnica
Motorka: XJ600S S.T.
Rok výroby: 1995

Příspěvek od nevo7 »

Neľúbi sa mi dezén, aj ten rozhoduje o kúpe. 8-)
Ale také staré by som si fakt nekúpil. Baví ma jazdiť, ročne keď dám tých 12000km /čo znamená, že neušetrím ani na benzíne ako keby som najazdil len 4000km ročne/, tak prečo by som šetril na gumách pár desiatok eur, keď potrebujem aby to držalo v daždi, na motokárovom okruhu, či keď ťahám zátačky na Šturci.
OTIS

Příspěvek od OTIS »

Popisuju reálné zkušenosti. A z čeho vycházíš ty, když tvrdíš, že nedrží na mokru? Já tam tu gumu mám, za deště sem s tím jel mnohokrát (i na dovolené v Dolomitech), taky sem jezdil v zimně, kdy byly silnice mokré skoro pořád... Žádný problém nebyl - podle mě má minimálně stejně dobré vlastnosti, jak Dunlop Street.
nevo7
Kraj: Trenčiansky
Obec: Nová Dubnica
Motorka: XJ600S S.T.
Rok výroby: 1995

Příspěvek od nevo7 »

OTIS, neviem na koho to bolo. Ak na môj príspevok, tak som nepísal, že nedržia na mokru /neskúšal som ich/. Príspevok bol v duchu, že by som si nekúpil 6 ročné gumy, ktoré môžu mať aj horšie vlastnosti za sucha, či pri brzdení /ak budú nejak skrútené/.
OTIS

Příspěvek od OTIS »

To jo, može... U určitými předsudky možných horších vlastností sem do toho šel při první koupi, ale nepotvrdilo se to (ba naopak), proto sem ju vzal znovu.

Co sem si na srazech občas motorky účastníků prošel, tak bylo naprosto běžné, že měly gumy přes 5 let staré (nainstalované, ne ze skladu jako ta moje). Jiní výrazně sjeté pod limit, někteří "mazáci" se nebáli jezdit ani na plátnu. Často to byli lidi, kteří si s rychlostními limity nelámali příliš hlavu.

Já osobně vidím nejvyšší riziko v těchto případech...
Kodl
Obec: Boskovice
Motorka: XJR1200
Rok výroby: 1997

Příspěvek od Kodl »

vidíte to, a jí si pilot road2 nemůžu vynachválit, a štve mě, že už další sadu nikde nekoupím... Naopak mě překvapilo, že jsem pár zatáček po suchým asfaltu projel tak trochu driftem, bez pocitu, že mi jde o hubu, a to nejsem nějakej extrémní závodník. Kdo jednou zkusil Haidenau, tak potom už jsou všechny gumy dokonamý lepidlo k silnici.
Koudy01
Obec: Brno-venkov
Motorka: XTZ690
Rok výroby: 2021

Příspěvek od Koudy01 »

No, ono Pilot Road 2 bude celkem jiná guma než Pilot Activ. Stejně tak u toho Heidenau by to chtělo uvést konkrétní typ.
Jurapee
Kraj: Středočeský
Obec: Kublov
Motorka: XJ600
Rok výroby: 1998

Příspěvek od Jurapee »

Ahoj všem,
asi skoro každého věc, jaké papuče nazuje, jak dle pocitu, stylu jízdy a atd...
Moje zkušenost, na XJ měl jsem pilotky a když už měli něco najeto, tak opravdu za deště připravili krušné chvíle.
Pak jsem pořídil na Batlaxy, protože jsem je jezdil i na Suzuce. A oproti pilotkám supr lepidlo i na vodě.
Ale i na Suzuce pneu Batlax bylo vzdadu dojeté na max, asi taky byl starší generace, a v předu ještě něco bylo, ale taky moc ne a za mokra zadek byl jak na ledě. Užil jsem si s tím srandy a i jen někdy krušnější chvíle. Pořídil jsem Pireli Angel GT a na Suzuce mega supr, zase mě to myslím posunulo dál.
A na novém Tracerovi r.v. 2019 originál pneu Dunlop Sportmax (estetický dezén vůbec není), za mě mi moc, za sucha docela OK (hlásiče se brousí), za mokra prostě nejsem nějak v pohodě, cítím se nesvůj, takže uvidím, čím nahradím :lol: :lol: Třeba se vrátím na pilotky, ale vidím to spíše pro takovou motorku na Angel GT :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jura
Odpovědět