v jednicce jsem moc veril cyklistum.
Pokec koutek
-
Zdenda
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: Street Triple RS 765
- Rok výroby: 2023
Re: Pokec koutek
9/10
- Radek
- Kraj: Moravskoslezký
- Obec: Ostrava
- Motorka: BMW K75RT, BMW R1100GS
- Rok výroby: 1991
Chlapci, jest-li chcete kvalitně nabíjet své AGM akumulátory, tak valte do Globusa.
Pozor, při 100% nabití je jí třeba vypnout ručně!
Moje super chytrá nabíječka hlásí nabito a nenastartuju (11GS, AGM-Exide, 3 roky stará). Připojím Globusáka, po super chytré a vesele nabíjím dál.
Po dosažení 100% startuje jako nová.
Toto není reklama, jen má osobní zkušenost.
Zde!
Pozor, při 100% nabití je jí třeba vypnout ručně!
Moje super chytrá nabíječka hlásí nabito a nenastartuju (11GS, AGM-Exide, 3 roky stará). Připojím Globusáka, po super chytré a vesele nabíjím dál.
Po dosažení 100% startuje jako nová.
Toto není reklama, jen má osobní zkušenost.
Zde!
-
Kodl
- Obec: Boskovice
- Motorka: XJR1200
- Rok výroby: 1997
můj tip je jinde, a to v lídlu: https://www.lidl.cz/p/ultimate-speed-na ... p100335186
je tam displej s napětím, přepnutí auto/ motorka (1A/4A) - když je spěch, i ta motobaterka se dá chvilu na ty 4A oživit. Na uloženým autě ji nechávám připojenou pořád, sama se vypne, prej to umí i udržovací nabíjení, ale návody zásadně nečtu...
je tam displej s napětím, přepnutí auto/ motorka (1A/4A) - když je spěch, i ta motobaterka se dá chvilu na ty 4A oživit. Na uloženým autě ji nechávám připojenou pořád, sama se vypne, prej to umí i udržovací nabíjení, ale návody zásadně nečtu...
- Radek
Já když vydím: "Inteligentní řízení mikroprocesorem s diagnostickým programem a plnoautomatickým nabíjením", tak se tomu vyhýbám.
Prostě Optimate 5 vyhodnotí, že je baterka nabitá a šlus-julius. Hloupá Globusačka nabíjí dál. Baterku jsem už chtěl vyhodit a nyní stále provozuji.
Samozřejmě, tu Lídlovku jsem nikdy nezkoušel.
Prostě Optimate 5 vyhodnotí, že je baterka nabitá a šlus-julius. Hloupá Globusačka nabíjí dál. Baterku jsem už chtěl vyhodit a nyní stále provozuji.
Samozřejmě, tu Lídlovku jsem nikdy nezkoušel.
- Koudy01
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: 1190 ADV
- Rok výroby: 2016
Když to vyhodnotí, tak asi nebude baterka úplně oukej. Ona ti možná jezdí, ale aby si pak nebyl překvapen někde daleko od domova.
- Mexican
- Obec: Strelice
- Motorka: XJ600s
- Rok výroby: 2001
- Kontaktovat uživatele:
tiez pouzivam tu Ultimate Speed z Lidlu (mam starsiu, diodovu bez displeja) - teraz kupujeme nove auto a tam bude nabijacka vdaka "inteligentnemu nabijaniu" nutnost. Teraz som ju pozical usedovi ozivoval baterku svagrovej. Ked to tak spocitam, tak za tych 500kc sa uz zaplatila fakt viackrat a nevidim dovod kupovat CTEK a pod. Jedine co mi na tych LIDL auto veciach odchadza (naradie je parada) su kompresory - otec ma svoj snad od doby ked postavili v Martine prvy LIDL mne vacsinou vydrzi max dva roky. Teraz tiez, zacala prefukovat hadicka niekde pri pripojeni k telu kompresoru. Vymenit to neviem, takze asi tentokrat uz nasetrim na lepsi - X20 team
- Radek
To právě ukáže čas. Uvidíme kdy ji opravdu vyhodím. Určitě zde napíšu.Koudy01 píše: úte 02. lis 2021 17:52:52 Když to vyhodnotí, tak asi nebude baterka úplně oukej. Ona ti možná jezdí, ale aby si pak nebyl překvapen někde daleko od domova.
-
Kodl
- Obec: Boskovice
- Motorka: XJR1200
- Rok výroby: 1997
"normální" nabíječky při 14.4V vypnou nabíjení, ty lepší do baterky pak posílají pulsně nějaký stovky mA pro desulfataci a udržení napětí (jestli ta desulfatace funguje je na velkou diskuzi). Ta "obyčejná" nabíječka ti AGM likviduje, protože ji přebíjí, čímž se rozkládá voda , kterou nelze do AGM doplnit. V tvé baterce bude jeden článek hin, asi s velkým samovybíjením nebo extra zasulfatovanej, nebo s popraskanejma mřížkama, těžko bez měření posoudit, takže se dá dobít jenom za cenu přebití dalších pěti. Konec bejvá rychlej. Několika známejm se stalo, že přijeli na benzinku a už neodjeli, nešlo to ani roztlačit, protože baterka se víceméně zkratovala. Prasobastl v neděli na benzince z devíti monočlánků, izolačky a kousků lankovýho drátu stačil na roztlačení a dojezd domů.
Pro tyhle případy doporučuju na expedice 12V powerbanku z 4s 18650 do nářadí, když se udělá z 8ks (2p4s), dokáže motorku i nastartovat, pokud byly před pokusem nabitý na 16V...
P.S: já letos měnil baterku po dvou letech, kvalita se zvyšuje, i když prej to byla Yuasa YTX...
Pro tyhle případy doporučuju na expedice 12V powerbanku z 4s 18650 do nářadí, když se udělá z 8ks (2p4s), dokáže motorku i nastartovat, pokud byly před pokusem nabitý na 16V...
P.S: já letos měnil baterku po dvou letech, kvalita se zvyšuje, i když prej to byla Yuasa YTX...
- Václav-mahomaho
- Kraj: Středočeský
- Obec: Neveklov
- Motorka: R1150R
- Rok výroby: 2002
Mě tvrdili že kdysi byla Yuasa top a dnes je jedna z nejhorších.Kodl píše: úte 02. lis 2021 22:30:59
Připadá mě že čím jsem starší tím toho vím míň a hlavně každý ze tří odborníků říká něco jiného. U moto mě jedna varta vydržela 3roky, druhá pět let, třetí jsem měnil v záruce po půl roku a za dalších 8měsíců šla do kopru znovu a ta měla sice požadovaných 12V 19mAh ale nějaký parametr nižší, myslím startovací proud, no a to zapříčinilo že se často nestihla dobít a nepomáhal tomu ani nájezd do garáže z kopce kde couvám a posilovač baterii dává zabrat. Dva odborníci mě tvrdili že baterka bude fungovat ok, no a nefungovala. Teď tam mám exide od r 2018 a cca 10 let vše dobíjím optimate, tak jsem zvědavý. Baterie je taková loterie.
Život je cesta, čím dál tím líp.