bezna udrzba brzd
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: bezna udrzba brzd
XT600 asi ne. Má jen jeden kotouč a tak bude mít pravděpodobně menší průměr pístku. XJ900 má zas větší třmeny a tím asi větší pístky - pokud se nepletu. Takže možná taky jiná pumpa. Takže tudy cesta nejspíš taky nepovede.
Zkusil bych pohledat, kdo u nás prodává All Balls a tam se poptal, jestli umí tu sadu, na kterou dal OTIS odkaz.
Zkusil bych pohledat, kdo u nás prodává All Balls a tam se poptal, jestli umí tu sadu, na kterou dal OTIS odkaz.
- OTIS
- Obec: Brno
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 2001
Tuto značku u nás nabízí hodně prodejců, např. https://www.motovsem.cz/opravna-sada-br ... 6-p471389/
Odkazem na web výrobce sem nemyslel, aby se to objednávalo tam.
-
- Kraj: Středočeský
- Obec: Kublov
- Motorka: XJ600
- Rok výroby: 1998
Otis děkuji, spíše jsem chtěl popsat zkušenosti.OTIS píše: ↑úte 23. lis 2021 7:27:56 Tuto značku u nás nabízí hodně prodejců, např. https://www.motovsem.cz/opravna-sada-br ... 6-p471389/
Souhlas, tam u výrobce bych to taky neobjednával, ale to je jedinný, kdo to má. Tuto sadu v CZ a SK nabízí spousty eshopů, ale nemá nikdo skladem, ty eshopy to nabízejí na dotaz či dostupnost do 2 měsíců. Takže pár jich oslovím a budu čekat a uvidím, co mezitím najdu jiného,....
Vždy když to takto hledám, tak 10 eshopů mají stejný vyhledávač dle typu motorky, použitou stejnou šablonu eshopu a zobrazí to úplněn stejné výsledky jak z jednoho katalogu ???. A ani jeden eshop si dle vyhledávače dle typu motorky nemyslí, že je to kompatibilní s XJ600. (Jen na stránce výrobce je XJ600 Seca II, což asi pro Secu II nedali jinou pumpu ) Takže rozeberu a uvidím co tam je díly a dle toho něco objednám.
Shrnutí: tato opravná sada od All Balls Racing nenabízí v sadě i pístek. To v partsdepot to mají za těch 1600 i s ním. A opravné sady od Tourmaxu mají taky včetně pístků.
Díky všem za rady a pak dám výsledek.
Jirka
- Koudy01
Na Suzuku jsem kupoval z partsdepotu i s tím pískem, jak píšeš. A faká. Na Yamaze jsem ještě neměnil.
-
Díky Otis, to je vončo. Ted se rozhodnout, zda koupit z parts či odsud.OTIS píše: ↑úte 23. lis 2021 8:46:12 Nebo ještě tu https://www.tipmoto.com/dily-moto/brzdy ... -brzd.html
A ozvali se mi ze dvou eshopů, že dovozce pro evropu "všechbalonů" to doveze nejdříve v únoru, pokud někdo projeví zájem
Jura
-
- Obec: Boskovice
- Motorka: XJR1200
- Rok výroby: 1997
Mám taky po "běžné údržbě" předních brzdičů - byla spojená s kompletní generálkou předku po té mimořádce. Když jsem to minulej tejden vezl domů, tak mě funkce přední brzdy až zaskočila... Stačilo rozložit, vyčistit a dát nový těsnění a prachovky.
-
Ahoj Kodle,
Souhlas, s brzdičema a výměna gumiček (prachovek a kroužků) z opravné sady, vyleštění pístku jsem si pohrál před lety, bylo to docela jednoduché a pak jsem dal pancéřky při další výměně kapaliny a ted mě čeká ta "nedůležitá část" co se nachází nahoře u řídítek
PS: mě brzdy tady nezaskočí, porovnání s Tracerem jsou to aktuálně jen tzv. zpomalovače A jsem zvyklý měnit stroje a k ním přizpůsobit jízdní styl. Občas mě zaskočí na kole, že musím šlapat
PS2: jel jsem letos v srpnu na novém Traceru 9 a ten má brzdy ještě o kus lepší než než můj Tracer. Je to díky radiální pumpě, jinak zbytek stejný a i tak to je sakra znát. Ne vostřejší, ale citlivější a je potřeba zase menší síla na stisk.
Jura
- Koudy01
Před lety je málo často. Dost rychle to kolem gumiček, hlavně teda prachovek, zarůstá nebo oxiduje nebo co to je. A tlačí to prachovky do písků, který pak jdou těžko. Gumičky jsem měnil 2 roky zpět a byl jsem překvapenej, kolik toho bordelu jsem z toho letos zase vyštoural a jak pístky začaly opět pěkně chodit.Souhlas, s brzdičema a výměna gumiček (prachovek a kroužků) z opravné sady, vyleštění pístku jsem si pohrál před lety
Stačí to jen rozdělat a vyčistit. Gumičky měnit netřeba. Minimálně jednou za dva roky společně s brzdovkou je to určitě dobrý udělat. Kdybych měl jednu motorku, pověnoval bych se tomu každej rok. Na XJ, kde jsou jen dva pístky, je to celkem rychlý a nenáročný.
-
Oki, dám na tebe a při jednom to sfouknuKoudy01 píše: ↑stř 24. lis 2021 8:14:14Před lety je málo často. Dost rychle to kolem gumiček, hlavně teda prachovek, zarůstá nebo oxiduje nebo co to je. A tlačí to prachovky do písků, který pak jdou těžko. Gumičky jsem měnil 2 roky zpět a byl jsem překvapenej, kolik toho bordelu jsem z toho letos zase vyštoural a jak pístky začaly opět pěkně chodit.Souhlas, s brzdičema a výměna gumiček (prachovek a kroužků) z opravné sady, vyleštění pístku jsem si pohrál před lety
Stačí to jen rozdělat a vyčistit. Gumičky měnit netřeba. Minimálně jednou za dva roky společně s brzdovkou je to určitě dobrý udělat. Kdybych měl jednu motorku, pověnoval bych se tomu každej rok. Na XJ, kde jsou jen dva pístky, je to celkem rychlý a nenáročný.