Já s Jarinem v té době asi nee. Tím že dělám na sile a žně se šouply na dýl budu muset asi konec červenec, začátek srpna nebo až v září. S Jarinem jsme se zatím na letošek nedomlouvali.kozoroh1 píše: ↑pát 25. čer 2021 15:58:32Děláš chybu "Jaromíre" Část ukrajiny jenž máš v plánu minout stojí za to. A jinak, je to tam v pohodě. Nejspíš bezpečnější než v Rumunsku.
My vyrážíme 2.7. směr Banát. Tak kdyby se někdo potuloval okolo, dejte vědět. Někde by se tam měli toulat i Kamil s Jarinen ne?
Motodovolená2021
- KaBl58
- Kraj: Plzeňský
- Obec: Česká Kubice
- Motorka: XJ600 S Diversion
- Rok výroby: 1997
Re: Motodovolená2021
-
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Boskovice
- Motorka: XJR1200
- Rok výroby: 1997
to Mexičan: Doporučuju mít minimálně 30kKč v záloze, tahle teorie se mi nikdy nepodařila splnit, třeba 3 týdny stopem z německa přes švýcarsko a hlavně Francie - podotýkám stopem - a nakonec jsem byl rád, když se to před 20 ti lety vlezlo do 20kKč. Ono už ani v tom rumunsku není tak levno jako kdysi, v r. 2007 jsem to dali se známejma autema a celková cenovka byla do 10kKč se vším všudy. Mě osobně se z celýho rumunska asi nejvíc líbily vrcholový partie pohoří Bucegi. Ale ostatní zážitky byly hodně silný, a o tom to je...
- Mexican
- Obec: Strelice
- Motorka: XJ600s
- Rok výroby: 2001
- Kontaktovat uživatele:
Kodl: v cajku. par krajin sveta som uz precestoval (:) v zalohe vzdy vozim kreditku Visa a jednu kartu k svojmu beznemu uctu. . Navyse si na cesty dlhsie ako 2000km vzdy pripoistujem auto a moto cez autocare/motocare. V Rumunsku sme boli myslim v 2018 a moc sa mi tam nepacilo. preto si chcem prejst tieto tri veci (Sapinta, Fagarasan a transalpina) a mozem Rumunsko definitivne skrtnut zo zoznamu. poveziem si par davok express menu, nejaku salat z tuniaka sa da vzdy kupit a na nejaku veceru sa tiez dostane aj ked mi tam napr oproti bulharsku a zapadnemu balkanu proste nechuti. ale tentokrat to tam nejdem prezrat, idem @Koudystylom (tz jazdit a zazit, dobre sa najem niekde inde). Campy su za cca 30 lei, na Slovensku to bude tiez skoro zadaco, vstupy nikam neplanujem. takze len benal. pac ani tych skopkov moc neotocim
- Koudy01
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Jel jsem skoro 3x tolik km. 18 dní. Netlacil jsem uplne na prachy, vsak jsem jel i lanovkou a platil nejaky vstupny a vyslo to na 14600. Vcetne pojisteni - 1150Kč a benzinu - 8750Kč. Pravda, piva jsem měl za celou dobu asi tři. A v restauraci na jídle jsem byl myslím 4x nebo 5x. Tam se dá hodně ušetřit. Ale zase jsem tam vypil Mácháč chlazené Mirindy z benzinky (tu tam mají úplně skvělou - asi jiný výrobce jak u nás) a benzinko-kafíček.
- Radek
- Kraj: Moravskoslezký
- Obec: Ostrava
- Motorka: BMW K75RT, BMW R1100GS
- Rok výroby: 1991
Ahoj. Jak to teď vlastně je s Rumunskem? Myslím očkování a tak.
-
- Kraj: Jihočeský
- Obec: Radenín
- Motorka: Honda ATAS
- Rok výroby: 2020
Kluci teď překračovali několikrát hranice směr Makedonie. Nikde po nich nic nechtěli.
-
- Kraj: Prešovský
- Obec: Poprad
- Motorka: Yamaha XJ900S GT
- Rok výroby: 1998
To je ale sprosta poznamka... tento vikend idem na stretnutie "Spoznaj vychod Vychodu"... krasna priroda cesty v pohode zaujimavy a prijemni ludia, prosto neskutocna pohoda s partiou vybornych ludi.Kodl píše: ↑pát 25. čer 2021 1:14:06 Co je zajímavýho na hranicích ukraina/rumunsko? Tam jsem nikdy nebyl, jednou jsem jel po nějaké extremě mizerné cestě na druhé straně hranice, někde od Ivanofrankovsku na Černivci, nějak nás to po objížďkách protahalo přes ty kopce (v době před GPS navigací) a byl jsem rád, že jsem to celý přežil...
A Transfagaras jsem si dal omylem !!! autem na služebce na cestě ze Sibiu do Pitesti, podle mnou tehdy použité mapy to vypadalo jako nejkratší pěkná cesta. Nejstrašnější byla cesta kolem té velké přehrady, to mi přišlo, že pořád jedu kolem přehrady a nemá to konec, ale to je dávnověk, skoro čtvrt století zpátky, to ještě v Rumunsku byly běžný objížďky kolem rozestavěné silnice po hliněné cestě v poli...
Raz som za vikend 12x zmokol a aj napriek tomu som sa domov vratil s tak sirokym usmevom, ze som vyzeral aj bez prilby ako by som prave otvoril vyklapacku.
Ale proti gustu ... aaa mam v .
DuroM
Aj ked ideme len styria, aj tak sa viem ztratit...(prosto individualista), nastastie vecer sa zasa najdem. "HEJ, ZVODY... nelestim aj tak ma zasa zleje moj mrak po Fantozzim
- kozoroh1
- Kraj: Královehradecký
- Obec: Dvůr Králové nad Labem
- Motorka: XJ 650 T
- Rok výroby: 1982
Rumuni nechtěli vůbec nic. Ani vidět příjezdový formulář. Občanka a řidičák, nic víc.
Srbové nepustili před námi stojící českou rodinu autem, protože potratili techničák a místo něj měli nějakou vystavenou kopii. Po nás chtěl covid pas, ale po otázce, že jsme zelené země ho nakonec nechtěl. Potom přišla kontrola, z kufrů všechno ven. Prolezli nám úplně všechno, včetně kapes. Každý prášek jsme museli říct na co je. A když říkám všechno, tak všechno i rozložení složeného prádla. - Když jsme se večer vraceli do Rumunska tak jediný celník a ožralý fest. Občanku strčil do mašinky nechápal a asi pětkrát se zeptal jestli chci opravdu opustit zemi. Rumuni se podívali na občanku s řidičákem a čago belo. I do Srbska jim stačila občanka.
Na cestě zpět celkem rušno na Maďarské hranici. Nakonec nás vzali hned jak bylo možné před autama. Kontrolovali jen auta jestli někoho nepřeváží.
Jednou stopou, ale nesmí být vidět za mnou. To je lepší sedět na rybách, neboť čas strávený na rybách se do života nepočítá.
-
- Kraj: Středočeský
- Obec: Benešov
- Motorka: Yamaha
- Rok výroby: 2019
Myslíš, že souvisela ta prohlídka s tím, že jste nechtěli ukázat ten Covid pas?kozoroh1 píše: ↑ned 11. črc 2021 20:42:47 Po nás chtěl covid pas, ale po otázce, že jsme zelené země ho nakonec nechtěl. Potom přišla kontrola, z kufrů všechno ven. Prolezli nám úplně všechno, včetně kapes. Každý prášek jsme museli říct na co je. A když říkám všechno, tak všechno i rozložení složeného prádla. -
Co jste měli za Covid pas, kde se dá stáhnout? ....... Mě se podařilo stáhnout jen mezinárodní potvrzení o očkování.
Co říkali volně loženým práškům (ne platíčka), pokud jste měli?
Dík.