Prasklý rám
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: Prasklý rám
Nevím Netuším jakej je rozdíl mezi CO2, Mig/Mag, Mma atd. Ale bylo to myslím něco od alfa in. Vypadalo to asi takhle a lezl z toho drát:https://www.svarecky-obchod.cz/svarecky ... p-down.htm
- Václav-mahomaho
- Kraj: Středočeský
- Obec: Neveklov
- Motorka: R1150R
- Rok výroby: 2002
- xy
- Obec: Ouběnice, Hojšín
- Motorka: fzs 600, jawa 845,...,...
- Rok výroby: 1998
...rozdíl? ...v prvním případě vytváří ochrannou atmosféru bublinky do sodovky, v druhém netečný plyn, potřetí aktivní...
...a to čtvrté nevím, to budeš znát Ty, inženýrskej, mě to před 35 lety ve škole neučili, tak je to pro mě jen nějaká rvačka o silikonové blondýny (MMA)
...a před tím sprejolakem bude trocha broušení?
...a to čtvrté nevím, to budeš znát Ty, inženýrskej, mě to před 35 lety ve škole neučili, tak je to pro mě jen nějaká rvačka o silikonové blondýny (MMA)
...a před tím sprejolakem bude trocha broušení?
...kam nevidím, tam neletím...
- Koudy01
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Sprejolak je hotovej a broušení nebylo. Je to krásnej svár. Netřeba brousit.
-
- Kraj: Zlínský
- Obec: Otrokovice
- Motorka: FZS600S
- Rok výroby: 2000
Kodl-U XJéčka šestky stejná zkušenost. Rám plný vody. Při cestě do Kopřivnice ( sraz Machůzky) mě odešel zadní tlumič a rám jsem vezl vyvařit komplet rok poté. Rozdíl byl jen v tom že jsem motorku komplet rozházel a ke svaření vezl jen rám. Parta se kterou jsem se chystal do Alp nevěřila že ten rok ještě vyjedu a na druhý den se kluci divili když jsem jim volal ze Znojma.
Lídl prodává různé svářečky. Momentálně mám doma dvě. Výhoda je bezproblémová reklamace a nízká cena díky tomu že toho prodají hodně. Stejné výrobky prodávají v celé EU. Ohledně kvality svářeček je na YouTube mraky materiálu. Doporučuji něco od Killeroze- servisák svářeček.
Problém prasklého rámu bych neviděl v kvalitě spoje. Trubka většinou prasklá vedle sváru. Nejsem svářeč ale myslím že nejkvalitnější sváry se dají udělat metodou TIG -WIG. Wolframová elektroda tavená hořákem do kterého jde argon.
Osobně používám klasické Co2. Za dobu co jsem nebyl na slezinách XJ party jsem postavil menší motoservis tak kdyby měl někdo na Zlínsku problém můžu pomoct.
Jinak moje zasloužilé XJ r.v. 86 na nějaký ten problém už mělo nárok. I tak mě odvezlo k Balatonu a momentálně si užívá druhý život na SK nedaleko Holíče jako caferacer.
Lídl prodává různé svářečky. Momentálně mám doma dvě. Výhoda je bezproblémová reklamace a nízká cena díky tomu že toho prodají hodně. Stejné výrobky prodávají v celé EU. Ohledně kvality svářeček je na YouTube mraky materiálu. Doporučuji něco od Killeroze- servisák svářeček.
Problém prasklého rámu bych neviděl v kvalitě spoje. Trubka většinou prasklá vedle sváru. Nejsem svářeč ale myslím že nejkvalitnější sváry se dají udělat metodou TIG -WIG. Wolframová elektroda tavená hořákem do kterého jde argon.
Osobně používám klasické Co2. Za dobu co jsem nebyl na slezinách XJ party jsem postavil menší motoservis tak kdyby měl někdo na Zlínsku problém můžu pomoct.
Jinak moje zasloužilé XJ r.v. 86 na nějaký ten problém už mělo nárok. I tak mě odvezlo k Balatonu a momentálně si užívá druhý život na SK nedaleko Holíče jako caferacer.
- OTIS
- Obec: Brno
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 2001
Příběh motorky už známe No a jak je to s tebou? Ukážeš se ještě někde, nebo už si jen virtuál
-
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 1999
Ze to praska kousek od svaru a ne na hole trubce je celkem logicky. Tim svarenim narusis strukturu materialu a kousek za nim to rupne.
-
Chtěl bych se zastavit do Strážnice. Asponˇ na chvilku.
-
Zdenda- Asi to tak bude. To by ale měl podchytit výrobce změnou technologie. U XJ nejvíc praskal podsedlový rám. Asi je to dělané víc na ty 18 leté 60 kg jezdce.
- Václav-mahomaho
- Obec: Neveklov
- Motorka: R1150R
- Rok výroby: 2002