Synchronizace karburátorů, seřízení volnoběžné směsi
-
- Kraj: Liberecký
- Obec: Děčín
- Motorka: Yamaha xj 600
- Rok výroby: 1992
Re: Synchronizace karburátorů, seřízení volnoběžné směsi
Abych to upřesnil ptám se protože,jsem ji koupil a hned jsem ji dal nový olej filtr, svíčky,a najednou my teď začala špatně vrcet do 5t ok ale jak jdu přes pět začne kde jakoby kuckat a má tu tendenci střelit do výfuku.nejni to ten ostrý zvuk,ale přerušovaný,a už nechce lézt víš do otáček.
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: 1190 ADV
- Rok výroby: 2016
Pokud je zhasnuty motor, mel by benzin samovolne tect jen v poloze PRI. Na ON a RES tece jen pokud motor vrci. Pokud ti tece pri vypnutym motoru na vsechny polohy, je v kohoutku spatna membrana nebo gumicky. Jde koupit opravna sada.
Nicmene tim to kuckani ve vyssich otáčkách nebude. Kucka to nejspis skrz nedostatek benzinu - pricpany karburatory, palivovej filtr,...a nebo kvuli nejake chybe v elektrice. Ale spis bych si tipl na ten nedostatek paliva.
Nicmene tim to kuckani ve vyssich otáčkách nebude. Kucka to nejspis skrz nedostatek benzinu - pricpany karburatory, palivovej filtr,...a nebo kvuli nejake chybe v elektrice. Ale spis bych si tipl na ten nedostatek paliva.
-
Ahoj Koudy,moc děkuji za tvé rady, vážím si toho,jsem vyučen autoelektrikar,ale na tyto stroje jako na vše je potřeba jemná mechanika a vidím že jse vyznas tak se nezlob za ty otázky ale nějak se musím dostat do toho dostat, jezdil jsem od deseti let ale nemohl jsem si dovolit mašinu kvůli rodičům vždy my to zakazovali dnes už nemám ani jednoho tak jsi to řídím sám tenkrát bylo Jawa ČZ,MZ,tohle je něco jiného jinak fakt mám tu motorku rád,a stala se mojí druhou ženou,a nejni my jedno jak to jezdí chci mít super motor proto chci dělat přes zimu větší go motoru a laků.
Naposledy upravil(a) Dejv81 dne stř 15. zář 2021 22:38:28, celkem upraveno 1 x.
-
Jen jsem chtěl k tomu kohoutu už jsem dal celý set nových gumiček na co teda mám jezdit na on a lezerva je na rez na přepnutí??
- Koudy01
Ahoj Dejve, ja nejsem vyucen nicim a kladivo je muj nejvetsi kamarad - motor si seveli jak svycary. Boji se polamat, protoze by pak dostal hustou čočku
Jezdit na ON. Pokud je malo benzinu a prestane to jet, prepnout na RES. Po natankovani zase zpet ON. PRI je jen na napusteni karburatoru, kdyz motorka dlouho stoji a nebo se karburatory z nejakyho duvodu vypoustely.

Jezdit na ON. Pokud je malo benzinu a prestane to jet, prepnout na RES. Po natankovani zase zpet ON. PRI je jen na napusteni karburatoru, kdyz motorka dlouho stoji a nebo se karburatory z nejakyho duvodu vypoustely.
-
Ahoj aha,to je dost důležita informace takže on a,pak res dobrý děkuji já vím že jse dá zjistit manuál,ale praxe bývá jiná,a zkušenosti bývají jiné než v manuálu.jinak jsem psal že koktá, začlo to po výměně,svíček, filtrů,ale palivový jsem nedával.
- Koudy01
S koktáním ti nepomůžu. Takhle na dálku. Už jsem psal, čím to asi může být a chce to projít no. Vyčistit karburátory atd. Jestli si na to troufneš nebo ne, to si musíš určit sám 

- Koudy01
Tak co? Uz to jede? ... Me vzdycky stvalo, jak mi tu na XJ foru na kazdej dotaz poradili, at to dam radsi do servisu
no, nekdy by to byla lepsi cesta. Ale nic bych se nenaucil 

- javim
- Kraj: Zlínský
- Obec: Lešná
- Motorka: Yamaha XJ [69]00S
- Rok výroby: 1996
Že jo... A jak pak potěší, když někdo s většími zkušenostmi ocení, že se mi povedlo to seřídit dobře

-
Ahoj chlapy moje řeč, prostě já jsem tip že jsi to chci udělat sám, teď vše rozebírám,seznamují se pomalinku vše čistím myji vyfoukavam vzduchem takže mám karburátor venku mužů říct že ten jeden hrnek povolit byl porod,tak a teď se znova zeptám jak se sundá to komora karburátoru tak ve vnitr je malá trubička a na 3,A4 válci jsou dvě malé hadičky které jsou zaslepené, a na 1a2valci je jen jeden vývod a tam nemám nic.??