výlet do Španělska

Odpovědět
Kodl
Kraj: Jihomoravský
Obec: Boskovice
Motorka: XJR1200
Rok výroby: 1997

výlet do Španělska

Příspěvek od Kodl »

Cestopisem to jistě nenazvu, spíš jenom pár postřehů z výletu a sem tam nějaká fotka.
Už rok mi leželo v hlavě, že bych se nad jarem vydal někam na jih. Loni jsem to nestihl zorganizovat, letos už jo, ale upozorním na nějaký úskalí, který jsem naplánovat nedokázal.
Původní myšlenka, že si nechám dovézt XJR do Malagy nějakou firmou, jako je třeba mopto-gbox, padla za vlast, když jsem se dozvěděl cenu. Takže jsem zabukoval letenky a nějakou chvilku bojoval s objednámím půjčení motorky v Malaze. Nakonec "mi byla určena" Yamaha Tracer 7 , protože mým výběrem to vlastně nebylo. Kdybych dosáhl na zem z velkýho GS, tenere, afriky a pod, tak bych měl i na výběr. Ale v kategorii nad 600ccm, s kuframa s výškou sedla pod 850mm toho moc nebylo, a při pokusu o rezervaci jsem se akorát dozvěděl, že mi to prostě nepůjčí (riderly.com) (cfmoto 650, F750GS 850, honda NC750...) až mi nakonec v jedné půjčovně přidělili tuhle yamahu.
Ne pořád je v Andalusii pěkně, a spousta profláklých turistických atrakcí potřebuje koupit lístky předem, takže se na ně prostě "naprudko" nepodíváš... Ale možná taky dobře.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Kodl dne pon 14. dub 2025 23:20:51, celkem upraveno 1 x.
kozoroh1
Kraj: Královehradecký
Obec: Dvůr Králové nad Labem
Motorka: XJ 650 T
Rok výroby: 1982

Re: výlet do Španělska

Příspěvek od kozoroh1 »

Ty jo, dobře ty/vy. Klobouček. Bude to mít pokračování? zasloužilo by si to.
Jednou stopou, ale nesmí být vidět za mnou. To je lepší sedět na rybách, neboť čas strávený na rybách se do života nepočítá.
Mexican
Obec: Strelice
Motorka: XJ600s
Rok výroby: 2001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Ronda krasna :-) dufam ze ste si to uzili Pocasie striedave, kedy ste to navstivili?
Ten Tracer je krasny. Kolko vychadza pozicanie na juhu spanielska?
Václav-mahomaho
Kraj: Středočeský
Obec: Neveklov
Motorka: R1150R
Rok výroby: 2002

Příspěvek od Václav-mahomaho »

Kodl píše: pon 14. dub 2025 20:16:07
Ne pořád je ve Valencii pěkně, a spousta profláklých turistických atrakcí potřebuje koupit lístky předem, takže se na ně prostě "naprudko" nepodíváš...
To jsem taky čuměl, na San Juan de Gaztelugatxe turniket a vstup kde musíš načíst vstupenku. Tak že si jí teda zkusím přes odkaz na webu koupit, no a nejdříve byla volná za 4dny.. na přesný čas vstupu..
Sice jsem to vyřešil, ale měl jsem štígro že jsem vytrvalý a krásný.
Život je cesta, čím dál tím líp.
Kodl
Obec: Boskovice
Motorka: XJR1200
Rok výroby: 1997

Příspěvek od Kodl »

půjčení tracer7 na 6 dní celkem 520E. Velký Gs cca o 30% víc, skůtry levnější... Sice mě občas štvaly ty "dvouválcový" vibrace, ale zátah odspoda a okolo 4 tisíc a nad 5 celkem bez vibrací, a ani to moc benzínu nežralo. Ujeto skoro 1000km, a benzín stál 1.500Kč, což je cca 38l při ceně 1.5E za litr, což tak nějak bylo. Lístky jsem si neschovával, je to jenom podle výpisu z banky. Benzín byla ta nejmenší položka z celýho výletu. Hned potom ubytování, a jídlo- letenky - půjčovný každý tak nějak na stejno. Ale je fakt, že co jsem si tam v hospodě objednal, všechno bylo dobrý, a v samoškách jsem si dycky koupil nějaký "jamon serano" nejlíp ještě "reserva" a to není nijak levná záležitost ani v zemi původu, obvykle tak 90g za 2-5E... Počasí bylo první 3 dny dobrý, jenom nárazovej vítr mi trochu kazil radost, dokonce mi na dalnici skočilo do cesty takový to kulatý kutálivý křoví, naštěstí jsem to nějak vykličkoval. No a pak 2 dni tolik vody, že v sobotu jsme si dali prostě volnej den. Nejhorší je, že už jsem zase v procesu a dost se mi nechce...
Odpovědět