Už rok mi leželo v hlavě, že bych se nad jarem vydal někam na jih. Loni jsem to nestihl zorganizovat, letos už jo, ale upozorním na nějaký úskalí, který jsem naplánovat nedokázal.
Původní myšlenka, že si nechám dovézt XJR do Malagy nějakou firmou, jako je třeba mopto-gbox, padla za vlast, když jsem se dozvěděl cenu. Takže jsem zabukoval letenky a nějakou chvilku bojoval s objednámím půjčení motorky v Malaze. Nakonec "mi byla určena" Yamaha Tracer 7 , protože mým výběrem to vlastně nebylo. Kdybych dosáhl na zem z velkýho GS, tenere, afriky a pod, tak bych měl i na výběr. Ale v kategorii nad 600ccm, s kuframa s výškou sedla pod 850mm toho moc nebylo, a při pokusu o rezervaci jsem se akorát dozvěděl, že mi to prostě nepůjčí (riderly.com) (cfmoto 650, F750GS 850, honda NC750...) až mi nakonec v jedné půjčovně přidělili tuhle yamahu.
Ne pořád je v Andalusii pěkně, a spousta profláklých turistických atrakcí potřebuje koupit lístky předem, takže se na ně prostě "naprudko" nepodíváš... Ale možná taky dobře.