javim:...ono to bylo trochu jinak, já šel na WC docela v předstihu, Duro už tam stepoval, čekali jsme frontu za jakýmsi těžko pohyblivým dědou. Vycházel jsem z hospody a už se startovalo, tak jsem poslal Vlaďku za Michalem, ať na něj aspoň on se znalostí trasy počká. Pak jsem se snažil skupinu brzdit, bohužel předemnou jel kdosi bez zpětných zrcátek, za mnou jedoucímu Fedorovi po chvíli došla trpělivost, kopl do vrtule a zmizel v černém bouřkovém mraku. (Přiznám se že tou dobou jsem přemítal nad pátečními slovy o případné úpravě trasy, v kontrastu s cestou z oběda neomylně do bouřky, ale to je mimo téma). Po nějakém kilometru jsem zahlédl chvost skupiny právě obsazující autobusovou čekárnu, na dalším příhodném místě jsme pro nepromoky zastavili i my, aby pro nás organizovaná vyjížd´ka skončila na následujícím téčku dilematem vlevo-vpravo, a po dalším kilometru kruháčem s pěti výjezdy... Takže jsme zapojili vlastní navigaci, zamítli stíhačku do dalšího bodu a vydali se k větrnému mlýnu...
...snad bych si jen dovolil poprosit organizátora dalšího srazu o sdílení trasy na Mapy.cz, klidně až na místě, papírový itinerář nemůže být dostatečně podrobný pro nezabloudění. Omlouvám se za román.

...kam nevidím, tam neletím...