Možná ste řešili otázku, jak někomu sdílet svoji polohu při cestování. Třeba v rámci skupiny, abyste se našli, nebo osamělí jezdci, aby o nich doma věděli…
Teď po cestách na srazu v Dudincách sem testoval mobilní aplikaci https://www.followmee.com a fungovalo to spolehlivě. Stačí si na tom webu založit přihlašovací účet, stáhnout do mobilu aplikaci a tam se stejným přihlásit. Pak nastavit interval, kdy mám být odeslána poloha na server (minuty-desítky minut). Běží to na pozadí a větší spotřebu baterky sem nezaznamenal. Na webu to vypadá pak takto:
Včera ve vlaku sem ještě zkoušel aplikaci https://gps-server.net/, která nabízí pokročilejší možnosti:
Nemám s podobnými systémy zkušenosti, takže netvrdím, že se nenabízí lepší alternativy. Já mám mobily s jinými operačními systémy než je Android či iOS, takže můj výběr je zúžen jen aplikace, které podporují i moje mobily. Pokud máte nějaký prověřený tip, tak sem s ním
Aplikace na sledování polohy při cestách
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: Aplikace na sledování polohy při cestách
Nemas vysledovany kolik to zere dat?
Ten prvni hlasi jen aktualni polohu, takze kdyz vypnu data, neukazuje to nic a pak az polohu po zapnuti. Bez nejake historie. Jestli to chapu dobre.
U toho druhyho je nejaka historie. Nevis, jestli to umi zaznamenavat pohyb do mobilu do pameti a toto pak po pripojeni k internetu dodatecne nahrat? Nebo musi mit clovek porad zapnuty data?
Ja mam sice radsi, kdyz nikdo nevi, kde su Ale dneska se clovek, pokud nezahodi telefon a neplati jen v hotovosti, nema sanci ztratit z dohledu. Nekdy by se to trasovani hodit mohlo.
Ten prvni hlasi jen aktualni polohu, takze kdyz vypnu data, neukazuje to nic a pak az polohu po zapnuti. Bez nejake historie. Jestli to chapu dobre.
U toho druhyho je nejaka historie. Nevis, jestli to umi zaznamenavat pohyb do mobilu do pameti a toto pak po pripojeni k internetu dodatecne nahrat? Nebo musi mit clovek porad zapnuty data?
Ja mam sice radsi, kdyz nikdo nevi, kde su Ale dneska se clovek, pokud nezahodi telefon a neplati jen v hotovosti, nema sanci ztratit z dohledu. Nekdy by se to trasovani hodit mohlo.
- OTIS
- Obec: Brno
- Motorka: XJ 600N
- Rok výroby: 2001
Měl sem nastavený interval 15 min., zapnuté to bylo asi 5 dní a ukazuje spotřebu dat pod 1 MB. Pokud není datové připojení, tak to polohu zpětně neposlalo a čekalo na další interval. Pokud tě nevidí GPS, tak tě to najde podle přípojného bodu k internetu.
Ale já popisuju verzi zdarma, kde jsou dostupné jen základní funkcionality. Pokud si zaplatíš (cca 5$/rok), tak máš dostupnou historii, notifikační SMS/maily a další možnosti – viz popisy na těch webech. Google tě špicluje na každém kroku a pak s těmi daty pracuje, ale toto bych s tím nesrovnával…
E: ta druhá aplikace je nejspíš pro firmy, má plno pokročilých funkcí a údajů...
Ale já popisuju verzi zdarma, kde jsou dostupné jen základní funkcionality. Pokud si zaplatíš (cca 5$/rok), tak máš dostupnou historii, notifikační SMS/maily a další možnosti – viz popisy na těch webech. Google tě špicluje na každém kroku a pak s těmi daty pracuje, ale toto bych s tím nesrovnával…
E: ta druhá aplikace je nejspíš pro firmy, má plno pokročilých funkcí a údajů...
- Mexican
- Obec: Strelice
- Motorka: XJ600s
- Kontaktovat uživatele:
parada Otis.. toto prave riesim. kupil som GPS tracker z ciny, strcil do toho kaktus simku. ale to tvoje riesenie je elegantnejsie. na firemnom mobile mam 5gb dat (cely svet) a tak to urco otestujem v Bosne (jul2019)
na zaznam trasy ako takej sa da vyuzit stopar, endomundo ale nesleduje to online (az po vykone ) eate som mal jednu applu, ta umoznovala najdenie uzivatela androidu ale zas nezaznamenavala polohu
na zaznam trasy ako takej sa da vyuzit stopar, endomundo ale nesleduje to online (az po vykone ) eate som mal jednu applu, ta umoznovala najdenie uzivatela androidu ale zas nezaznamenavala polohu
- OTIS
Zaplatil sem těm followmee.com 5$/rok a nabízí se i zobrazení historie. Zobrazuje se to jako body, kdy se odeslala poloha...
Je to možné stáhnout i ve formátech např. GPX či html... Sledování polohy je možné nadílet do dalšího účtu, takže není nutné předávat přístup k vlastnímu účtu. Ještě je tam možnost mail notifikace, pokud sledované zařízení opustí předem nadefinovanou oblast, ale to sem zatím netestoval.
Je to možné stáhnout i ve formátech např. GPX či html... Sledování polohy je možné nadílet do dalšího účtu, takže není nutné předávat přístup k vlastnímu účtu. Ještě je tam možnost mail notifikace, pokud sledované zařízení opustí předem nadefinovanou oblast, ale to sem zatím netestoval.
- OTIS
Má někdo zkušenost se sdílením polohy Mapy.cz - https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy ... ci-mapy.cz ?
Já sem to krátce zkoušel při pěší turistice a polohu to sdílí téměř v reálném čase. Tak hádám, že to bude docela náročné na mobilní data a baterku...
Já sem to krátce zkoušel při pěší turistice a polohu to sdílí téměř v reálném čase. Tak hádám, že to bude docela náročné na mobilní data a baterku...
- mirra99
- Obec: Břeclav
- Motorka: Xj900
- Rok výroby: 1995
Zkoušel jsem to loni a fungovalo to dobře, měl jsem to zaplé zároveň s navigací a baterku to nijak navíc nebralo. Co se týče dat nemám tucha to jsem neřešil. Ovšem po prvním vyzkoušení sem tuto funkci zase opustil protože to sdílí i rychlostOTIS píše: ↑čtv 09. kvě 2024 17:26:48 Má někdo zkušenost se sdílením polohy Mapy.cz - https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy ... ci-mapy.cz ?
- OTIS
Teď na dovolené sem měl v aplikaci https://www.followmee.com/ nastaven interval odesílání polohy každých 5 min. a za týden to sežralo jen 1,5 MB dat
Taky je možno vytvořit časově omezený odkaz pro sdílení polohy, takže další uživatelé nemusí mít účet. Vzhledem k roztříštěnosti našich skupin sledovalo polohu asi 5 lidí (někteří co nechtěli jet cestovali doma prstem po mapě ), takže sme se mohli snadno najít.
Taky je možno vytvořit časově omezený odkaz pro sdílení polohy, takže další uživatelé nemusí mít účet. Vzhledem k roztříštěnosti našich skupin sledovalo polohu asi 5 lidí (někteří co nechtěli jet cestovali doma prstem po mapě ), takže sme se mohli snadno najít.