bezna udrzba brzd
- Mexican
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Strelice
- Motorka: XJ600s
- Rok výroby: 2001
- Kontaktovat uživatele:
bezna udrzba brzd
trochu mi piskala zadna brzda (asi bordel) a tak som si povedal, ze mam cas a pozriem na to. Idiot som sa pustil aj do prednych, aj ked moje profesia hovori nevrtat sa v niecom co funguje. Vycistil som vsetky brzdice, dosky a okolie - da som novu keramicku pastu (bielu) do cepov a s pocitom pekne odvedenej prace som to siel prehnat. Na lavom kotuci mi vsak zacali hrozne cinkat dosky, netusite cim to moze byt? dolial som do nadrzky mozno 5-10ml novej brzdovky pac sa mi zdala nizka
chcem sa opytat, pac na moto aplikujem bezne a overene postupy z auta
-> davate na stycnu plochu dosiek a plieskov v brzdici nejake mazadlo?
-> nemoze kolko brzdovky by malo byt na centralnom stojane v prednej nadrzke?
chcem sa opytat, pac na moto aplikujem bezne a overene postupy z auta
-> davate na stycnu plochu dosiek a plieskov v brzdici nejake mazadlo?
-> nemoze kolko brzdovky by malo byt na centralnom stojane v prednej nadrzke?
- Koudy01
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Re: bezna udrzba brzd
Množství kapaliny - pokud natočíš řídítka a postavíš motorku tak, aby nádržka byla vůči zemi v rovině, měl by si v okýnku vidět bublinku.
Cinkají desky? Nedrhnou a fakt cinkají? Pokud jo, tak to ti asi nechodí nějakej pístek.
Mažu jen čepy brzdičů a čepy destiček. Styčný plochy pístků s destičkama jen občas. Ale spíš ne. Jestli to je dobře nebo ne, to nevím.
Cinkají desky? Nedrhnou a fakt cinkají? Pokud jo, tak to ti asi nechodí nějakej pístek.
Mažu jen čepy brzdičů a čepy destiček. Styčný plochy pístků s destičkama jen občas. Ale spíš ne. Jestli to je dobře nebo ne, to nevím.
- Václav-mahomaho
- Kraj: Středočeský
- Obec: Neveklov
- Motorka: R1150R
- Rok výroby: 2002
Nikdy jsem nic nemazal. Jen když dávám nove desky kartačkem na zuby vyčistím důkladně pístky než je zatlačím.
Naposledy upravil(a) Václav-mahomaho dne úte 03. srp 2021 20:41:40, celkem upraveno 1 x.
Život je cesta, čím dál tím líp.
- Mexican
- Obec: Strelice
- Motorka: XJ600s
- Rok výroby: 2001
- Kontaktovat uživatele:
dikec panove, vycistim to len cisticom, znovu to zlozim a odoberiem trochu brzdovky
-
- Obec: Kublov
- Motorka: XJ600
- Rok výroby: 1998
Ahoj, jdu za vámi o radu.
Chci přes zimní motospánek renovovat přední brzdovou pumpu, mám pořídit opravnou sadu třeba od Tourmaxu či doporučíte pořídit novou origo a nebo nějakou novodobou přední pumpu co bude mít stejný držák (závit) na zrcátko?
A aktuální stav pumpy: už není nic moc i páčka je vyviklaná.
Pokud sadu, znáte odkaz, abych nehledal již nalezené. , jejich tam milion a asi přesný typ najdu až to rozeberu.
A pokud pumpu, takjakou pumpu, univerzální, či něco od Yamahy, pět předem děkuji za odakz.
Odkazů je hodně, tak mi pomožte prosím s výběrem
Děkuji
Jura
Chci přes zimní motospánek renovovat přední brzdovou pumpu, mám pořídit opravnou sadu třeba od Tourmaxu či doporučíte pořídit novou origo a nebo nějakou novodobou přední pumpu co bude mít stejný držák (závit) na zrcátko?
A aktuální stav pumpy: už není nic moc i páčka je vyviklaná.
Pokud sadu, znáte odkaz, abych nehledal již nalezené. , jejich tam milion a asi přesný typ najdu až to rozeberu.
A pokud pumpu, takjakou pumpu, univerzální, či něco od Yamahy, pět předem děkuji za odakz.
Odkazů je hodně, tak mi pomožte prosím s výběrem
Děkuji
Jura
- Koudy01
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Konkrétní opravnou sadu ani pumpu ti nedoporučím. Ale všechny opravný sady od Tourmaxu, který jsem měl a montoval, perfektně seděly. Takže Tourmaxu bych se nebál. Jen nevím, jestli na dvoukotoučový XJ 600 dělají.
Nakonec neprodáváš?
Nakonec neprodáváš?
- mirra99
- Obec: Břeclav
- Motorka: Xj900
- Rok výroby: 1995
Před lety jsem koupil opravnou sadu z wemota výrobce nevím ale funguje dobře dodnes. Řešil jsem jen pístek.
Edit: schválně sem tu opravnou sadu hledal a už není v nabídce takže ti nepomůžu
Edit: schválně sem tu opravnou sadu hledal a už není v nabídce takže ti nepomůžu
-
Prodávám, když se najde kupec
A ta udržba nemá s prodejem nic společného, prostě brzda má být v cajku.
Třeba s tím ještě něco najedu či dokonce na sraz přijedu
Jura
-
Díky Oto, to vláknou jsem pročetl, dokonce jsem kdysi dle toho čerpal pro třmeny.
Ale krom partsdepot (cca za 1600 se to dá sehnat i jinde) a odkazu na nějakej "allballracing", kde doprava byla ještě dražší než samotný kit, tak nic nebylo. Proto mě zajímal právě ten Tourmax ale dle všeho přímo na XJ600 nemá (na XJ900 či XJ650 jsem našel). A ted babo rad, které se na to hodí, třeba z XT600?
Aby nakonec nezvítězila nějaká nová pumpa, radiální
Díky Jura