Povedlo se mi vlastní šikovností urazit/rozlomit TPSko a to tak, že se mi urvala část s konektorem od zbytku těla. Šlo to nějak polepit, ale při přeměření jsem zjistil, že už v jednom místě dráhy stejně ukazuje nesmysly.
Začal jsem teda hledat čidlo jiný. Hledat TPS pouze s omezením na XJčko je docela náročný a drahý řešení. Někteří totiž neví, co by za to chtěli. Je nesmysl za použitý TPS dávat 1500 Kč (nebo 2600 Kč za nový). Stejný typ TPSka je totiž na hodně jiných motorkách. Vybral jsem tedy z aktuální nabídky inzerátů podle vzhledu nejlevnější stejný a jel si pro něj.
S sebou je dobrý si vzít starý TPS pro kontrolu směru otáčení. A taky multimetr a před koupí si TPSko proměřit podle následujícího návodu:
Návod na seřízení na XJ je pak zde:
Mě se povedlo téměř okamžitě sehnat úplně zdravý TPSko z GSXR-600 za 450 Kč.
Třeba tyto řádky někomu pomůžou k tomu, aby si zprovoznil např. otáčkoměr. Který s úplně vadným TPS nefunguje. Nebo ti, co mají pocit, že už dlouho nic na XJ neměnili, si můžou TPS podle návodu pro kontrolu proměřit
TPS - čidlo polohy škrtící klapky
- KaBl58
- Kraj: Plzeňský
- Obec: Česká Kubice
- Motorka: XJ600 S Diversion
- Rok výroby: 1997
Re: TPS - čidlo polohy škrtící klapky
Koudy01 píše: ↑stř 24. črc 2019 8:41:30 Povedlo se mi vlastní šikovností urazit/rozlomit TPSko a to tak, že se mi urvala část s konektorem od zbytku těla. Šlo to nějak polepit, ale při přeměření jsem zjistil, že už v jednom místě dráhy stejně ukazuje nesmysly.
Začal jsem teda hledat čidlo jiný. Hledat TPS pouze s omezením na XJčko je docela náročný a drahý řešení. Někteří totiž neví, co by za to chtěli. Je nesmysl za použitý TPS dávat 1500 Kč (nebo 2600 Kč za nový). Stejný typ TPSka je totiž na hodně jiných motorkách. Vybral jsem tedy z aktuální nabídky inzerátů podle vzhledu nejlevnější stejný a jel si pro něj.
S sebou je dobrý si vzít starý TPS pro kontrolu směru otáčení. A taky multimetr a před koupí si TPSko proměřit podle následujícího návodu:
tps_promereni.PNG
Návod na seřízení na XJ je pak zde:
tps_serizeni.PNG
Mě se povedlo téměř okamžitě sehnat úplně zdravý TPSko z GSXR-600 za 450 Kč.
Třeba tyto řádky někomu pomůžou k tomu, aby si zprovoznil např. otáčkoměr. Který s úplně vadným TPS nefunguje. Nebo ti, co mají pocit, že už dlouho nic na XJ neměnili, si můžou TPS podle návodu pro kontrolu proměřit
Tjó. A pro mě bys neměl? Já totiž jsem ten kdo hledá na ebay. de a taky to tam mají docela drahý. Nový cca 50 Éček.
- Koudy01
- Kraj: Jihomoravský
- Obec: Brno-venkov
- Motorka: XTZ690
- Rok výroby: 2021
Myslel jsem na tebe a měl jsem to i domluvený (celý karburátory). Ale pán to nějak neposlal....nový za 50 je dobrý. U nás je to za 100.
-
- Kraj: Prešovský
- Obec: Poprad
- Motorka: Yamaha XJ900S GT
- Rok výroby: 1998
Nove TPS za 50Evri... cca 1250CZK
https://allegro.pl/oferta/yamaha-xj-900 ... 7634600440
DuroM
P.S.: starsie som nehladal... ale isto je len by trebalo dohodnut bo predavaju cca za 100-150Evri celu rampu, t.j. vsetky karburatory.
https://allegro.pl/oferta/yamaha-xj-900 ... 7634600440
DuroM
P.S.: starsie som nehladal... ale isto je len by trebalo dohodnut bo predavaju cca za 100-150Evri celu rampu, t.j. vsetky karburatory.
Aj ked ideme len styria, aj tak sa viem ztratit...(prosto individualista), nastastie vecer sa zasa najdem. "HEJ, ZVODY... nelestim aj tak ma zasa zleje moj mrak po Fantozzim